נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין, שבמסגרת תפקידיו הקודמים שימש גם בתפקיד מנכ"ל משרד האנרגיה והתשתיות, מציע לשרי האוצר והתשתיות תוכנית רחבה לבלימת הסחרור בהעלאת תעריפי החשמל, הן בטווח המיידי והן בטווח הארוך. לדעת לין, הייתה זו שגיאה לנטוש בשנות ה 90 את מדיניות החיסכון והשימור בצריכת החשמל, וכי היום יש לגבש מדיניות חדשה שתבלום גם את האצת הצריכה.
התוכנית של לין מבוססת על הצעדים הבאים:
הראשון, המדינה תיתן "הלוואה" לחברת החשמל בגובה הבלו על הסולר שהחברה תידרש לשלם כתוצאה מהגידול בייצור בסולר. חח"י תצטרך להחזיר את ההלוואה תוך 10 שנים.
השני, המשרד להגנת הסביבה יתגמש בהתנגדותו לייצור באמצעות מזוט לתקופה קצובה של כשישה חודשים על מנת להוזיל את תהליך הייצור לצרכן.
השלישי, משרד התשתיות וחברת החשמל יחזרו למדיניות של שימור אנרגיה ועידוד החיסכון בצריכת חשמל, כפי שנעשה בשנות ה 80. לין מזכיר לשרים כי בשנות ה 80 הונהגה תוכנית שימור רחבה ביותר, בשיתוף עם חברת החשמל. התוכנית התבצעה באמצעים שונים אשר הגבירו את ניצול השימוש באנרגיה ועודדו צמצום בצריכת החשמל.
הרביעי מתייחס להאצת פיתוח שדות הגז הישראלים. לדברי לין יש להקציב את כל המשאבים הנדרשים על מנת לאפשר לחברות חיפושי הגז לפתח את השדות המקומיים, לשחרר חסמים ביורוקרטים בתחום העברת הגז, ולאפשר להן גילוי של שדות נוספים. בתוך כך, לין אומר כי יש להגדיל את מצבת כח האדם של הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות ולהאיץ את הליכי אישור תוכניות העבודה של החברות תוך צמצום משמעותי בלוחות הזמנים. במקביל, לין מתריע שלא ייווצר מצב בו נחליף את התלות במונופול של הגז המצרי בתלות בספק אחד או שניים מקומיים ולכן יש לעודד התחרות בשוק חיפושי הגז ולאפשר לשחקנים רבים ככל האפשר לפעול התחום.
לדבריו, לדרישת חברת החשמל השלכות חמורות ביותר על המשק: תגרור לעליית מחירים לרוחב כל רכיבי המוצרים והשירותים במשק, תביא להעלאת מחיר החשמל למשתמשים ב 20%, כמו כן, תגרום לאינפלציה מקומית ולערעור היציבות במשק.
החמישי, חובה לבנות באופן מיידי תוכנית חירום להתייעלות חברת החשמל והשתתפות החברה ועובדיה בספיגת ההתייקרויות. "על הממשלה להכריז על תוכנית חירום להתייעלות חברת החשמל. בלב תוכנית זו יש לפתח את העיקרון כי על חברת החשמל להתחיל להתנהל כחברה עסקית, באמצעות התייעלות אמיתית הכוללת צמצום עלויות השכר. הגיעה העת להנהיג שינוי ערכים גם במונופול החשמל. "