בפסגות מתייחסים היום (ג’) להתפתחויות בזירה היוונית: על פי הדיווחים, בנקים בצרפת (צפויים להצטרף גם בנקים בגרמניה, ואח"כ שאר מדינות הגוש) הגיעו להסכמה עם הממשל להשתתף בתוכנית סיוע חדשה ליוון, מה שלמעשה מסיר את המחסום בפני אישור התוכנית ע"י ממשלות האיחוד. פרטי התוכנית וחלק מהשאלות שנותרו פתוחות:

 

· ע"פ מקורבים (כך במקור בבלומברג, אין עוד פרטים רשמיים) הבנקים "יתנדבו להחליף 50% מהאג"ח היווני שברשותם שאמור להיפדות בשלוש השנים הבאות לאג"ח ל-30 שנה ולהשקיע את הפדיונות של 20% נוספים במכשיר פיננסי משותף למדינות האיחוד שיהווה מעין עירבון לאג"ח החדשות שיונפקו.

 

· הקופון על האג"ח יעמוד על כ-5.5% כאשר הוא עשוי אף לגדול כתלות בצמיחת התוצר במשק היווני (עד 2.5% נוספים)

 

· לא ברור עוד מה יהיה יחס ההמרה בין האג"ח הישנות לחדשות כלומר, באיזה מחיר/תשואה יקבלו הבנקים את האג"ח החדשות

 

· התכנית לא פותרת במאומה את בעיית החוב היווני אלא רק דוחה אותה לעתיד הרחוק. בנוסף, האיחוד למעשה נותן ערבונות לאג"ח שאם לא ישולם עלול לפגוע באיחוד עצמו.

 

· הרעיון מאחורי ההיבט ההתנדבותי של הצעד הוא למנוע מהסדר החובות להיות מוגדר כדיפולט. על פי התבטאויות חברות הדירוג בתקופה האחרונה, לא בטוח שאלו ישתפו פעולה. האמת בצדק, לצעד הזה יש ריח חזק של ללכת בלי ולהרגיש עם. זהו הסדר חובות לכל דבר וברור שהוא התקבל במשותף ולא בנפרד מול כל אחד מהבנקים (כולם נפגשו אתמול ברומא ונכנסו לחדרי ישיבות נפרדים). קבלת התכנית ללא הכרזה עלך דיפולט מעמידה באור לא טוב את כל שוק הביטוח כנגד פשיטות רגל (CDS).

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש