למ"ס מפרסמת נתוני פדיון של מלונות תיירות לרבעון הראשון של 2011. סך הפדיון בינואר-מרס 2011 הסתכם ב- 1.7 מיליארד ₪ במחירים שוטפים , כאשר פדיון מתיירים היווה כ-815 מיליון ₪ (49% מסך הפדיון) ופדיון מישראלים - 849 מיליון ש"ח (עבור לינות, אירועים ושאר שירותי המלונות, וכן מתיירים שרכשו שירותים שאינם פטורים ממע"מ).

 

ברבע הראשון של 2011 מלונות תיירות מנו כ 336 בתי מלון עם כ- 47 אלף חדרים (בדומה לשנים הקודמות) והציגו תפוסה של כ 60% (עלייה של 5% בהשוואה לרבע הראשון של 2010). כאשר סך הלינות במלונות תיירות עלה ב-3%, לינות תיירים עלו ב 14% ולינות ישראלים ירדו ב 8% בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד. ההבדלים בין התקופות נובעים כנראה מהעובדה שהשנה פסח חל בחודש אפריל ואילו ב-2010 פסח התחיל בסוף מרס.

 

פדיון מלונות התיירות ירד ריאלית ב 2% כתוצאה מירידה של 7% בפדיון מישראלים,שקוזזה בעלייה של 3% בפדיון מתיירים, בחישוב אחוז השינוי בפדיון מתיירים בדולרים מתקבלת עלייה חדה יותר בשיעור של 11% (בגלל המשך החלשות הדולר ביחס לשקל באותה תקופה (ירידה של כ- 4% בשער החליפין) שלוותה באינפלציה של 4% ). בהשוואה לרבע הראשון של 2008 (שנה בה פסח חל באפריל) פדיון מלונות התיירות בשלושת החודשים הראשונים של 2011 עלה במונחים ריאליים ב 13% (עלייה של 3% בסך לינות במלונות תיירות כתוצאה מירידה של כאחוז בלינות ישראלים ועלייה של 6% בלינות תיירים) .

 

ניתוח הפדיון של מלונות התיירות לפי ערים, באפריל-מרס 2011 בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד מראה, שבעקבות ירידה במספר לינות ישראלים בכל הערים ירד גם הפדיון מישראלים אך בשיעור נמוך יותר מהלינות - פרט למלונות בים המלח בהם פדיון מישראלים ירד יותר מלינות ישראלים - ירידה של 8%. 2 לעומת ירידה של 1% באפריל-מרס 2010. לעומת זאת, לינות התיירים עלו בכל הערים (פרט לחיפה). פדיון מתיירים בדולרים עלה בשיעורים נמוכים במאט משעורי העלייה בלינות תיירים.

 

יצוין כי השינוי הריאלי בפדיון מתיירים בשקלים לא מבטא את העליות בלינות (פרט לנתניה).כך בערים בהם לינות תיירים עלו בשיעור גבוה (אילת,טבריה ,חיפה וים המלח) השנויים הריאלים בפדיון מתיירים היו אומנם חיוביים אך נמוכים בהרבה משיעורי העלייה בלינות . בתל אביב בה העלייה בלינות תיירים הייתה הנמוכה ביותר - 6% (13% בממוצע הארצי) השינוי הריאלי בפדיון היה אף שלילי (3%-).

 

ירידה זו בהכנסות בשקלים משותפת להרבה יצואנים שניצבים בפני תיסוף השקל ביחס לדולר וביניהם גם המלונות ובעיקר אלו שמאופיינים באחוז גבוה של תיירים מחו"ל ( פדיון מתיירים מהווה 70% מסך הפדיון המלונות בתל אביב ).

• ברבע הראשון של 2011 חלקן של ירושלים ותל אביב בפדיון מתיירים היווה 58%.

• חלקן של אילת ושפת ים המלח בפדיון מישראלים היה 49%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש