מנתוני מועצת החלב לסיכום שיווק חלב ומוצריו ברבעון הראשון של 2011, ניכר גידול ממוצע של 3% בביקוש לחלב הבקר ומוצריו והוא עמד על 332.5 מיליון ליטר במונחי חלב גולמי. יודגש כי נתונים אלו אינם כוללים, כאמור, את נתוני המכירות המוגברות של השבועות והימים האחרונים – לקראת חג השבועות.
מנכ"ל מועצת החלב, שייקה דרורי, מסר כי מניתוח נתוני המכירות בפועל, עולה כי גידול ניכר במיוחד של 10.3% נרשם בצריכת חמאה שולחנית – לכדי 1.6 מיליון טון ברבעון הראשון של 2011 לעומת 1.45 טון ברבעון המקביל אשתקד. צריכת גבינות קשות ומותכות מחלב בקר עלתה ברבעון הראשון של השנה בכ- 6.3%, לכדי 103.4 מיליון טון – לעומת 101.7 מיליון טון ברבעון המקביל אשתקד.
"עם ישראל הגביר מאוד גם את צריכת הגבינות הקשות והמותכות שלו – לכדי 7.66 מיליון טון בחודשים ינואר - מרץ 2011, לעומת התקופה המקבילה אשתקד – גידול של כ- 6.3%" אומר דרורי ומציין כי הגידול בצריכת חלב בקר ומוצריו נרשם בכל הקטיגוריות: עלייה של 1.67% בצריכת חלב שתייה ומשקאות חלב – לכדי 103.4 מיליון ליטר לעומת 101.7 מיליון ליטר ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של 2.8% בצריכת תוצרת ניגרת (יוגורטים ומעדנים) לכדי 42.3 מיליון ליטר לעומת 41.1 מיליון ליטר חודשים ינואר – מרץ בשנה שעברה. צריכת הגבינות הלבנות גדלה ברבעון הראשון של השנה ב- 1.7% לכדי 22.9 מיליון טון.
דרורי מציין כי הן רשויות הבריאות והמזון בארה"ב (ה- FDA) והן האיגוד הישראלי לרפואת ילדים והאגף למדיניות רפואית בהסתדרות הרפואית בישראל, שוללים את המיתוסים השונים המופצים באחרונה ע"י גורמים בעלי אינטרסים אידאולוגיים ומסחריים שונים, ומחייבים צריכת חלב בקר ומוצריו כרכיב חיוני בתזונת תינוקות, ילדים, מתבגרים ומבוגרים ואף ממליצים על צריכה של לפחות 3 מוצרי חלב ביום.