לאחר מאבק פעיל בבוטנטים שהתרחש במחצית השנייה של 2010 היה מעניין לראות את התפתחות האירועים בתחילת השנה הנוכחית. כפי שחזתה מעבדת קספרסקי, כמות דואר הזבל בתעבורת הדואר החלה לצמוח בהדרגה, אך עדיין נותרה יחסית נמוכה ולא עלתה על כ-%80.

 

ברבעון הראשון של 2011 כמות דואר הזבל מהווה % 78.6 בממוצע, כלומר, עליה של %1.4 בהשוואה לרבעון הקודם. נזכיר כי באותה התקופה בשנה שעברה היה היקף דואר הזבל גבוה ב-%6.5 . ההיקף הנמוך ביותר של דואר זבל נמדד ב-5 בינואר, עם %60.7 .היקף הספאם הגדול ביותר נמדד ב-23 לינואר – %87.7 מסך כל תעבורת הדואר האלקטרוני.

 

אחד האירועים החשובים ברבעון זה היתה סגירת מרכזי שליטה של בוטנט מתקדם ותיק ומסוכן - Rustock, שהיה מבין המובילים במשלוח דואר הזבל. למרות הציפיות הגבוהות, סגירתו לא גרמה לירידת כמות הספאם, כפי שזה קרה לאחר סגירת הבוטנטים Pushdo/Cutwail ו- Bredolab, בשנה הקודמת.

 

הייפ הספאם האחרון – הצטיידות לסוף העולם

כפי שקורה במקרים רבים, הספאמרים משתמשים באירועים ומועדים פופולאריים כמו חג המולד, ולנטיין דיי, או אירועים מסוג חיסול בין לאדן כדי למשוך את תשומת לב המשתמשים. אחד הנושאים האחרונים שנוצל על ידי הספאמרים הוא ספורט שאינו פופולארי בארץ אך זוכה לאהדה רבה באנגליה, הודו ומדינות נוספות.

 

דואר זבל על גביע הקריקט

במהלך השנה משכו את תשומת לב הספאמרים גם אירועים כמו הצונאמי ביפאן, שנוצל לרעה על ידי שולחי דואר הזבל. המיילים שהתחזו לחדשות מאיזור האסון כללו קישורים לאתרים מזיקים. כך למשל נוכל שהתחזה לנציג הצלב האדום ניסה לשדוד כספי תרומות ממשתמשים תמימים. אבל הצלב האדום מעולם לא היה מבקש העברה כספית בעזרת Western Union. חשוב לציין כי ברבעון האחרון החלו להישלח גם מיילים בנושאים לא טיפוסיים לספאם. כך למשל הציעו הספאמרים למשתמשים לרכוש תיבת נוח, כחלק מתוכנית ההצטיידות לסוף העולם – שצפוי כידוע ב-2012.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש