בעקובות האישור שנתנה היום וועדת הכספים לאוצר, בססח, החברה הישראלית לביטוח אשראי, תחל, לראשונה, לבטח עסקאות ייצוא לטווח בינוני, בשיתוף משרד האוצר. הביטוח החדש נועד לאפשר ליצואנים ישראלים להגדיל את היקפי הייצוא מבלי להגדיל את הסיכונים. על פי התוכנית החדשה של משרד האוצר ובססח - "Top Up 2", החברה תחל לבטח עסקאות ייצוא בהן התשלום ליצואן הישראלי אמור להתקבל בטווח של עד 5 שנים מתחילת העסקה.

 

התוכנית החדשה אותה תפעיל בססח תאפשר ליצואנים ישראלים בתחומי פעילות של תשתיות תקשורת, חקלאות, התפלה, אנרגיה ועוד, להגדיל את היקפי פעילותן בחו"ל, ולהתחרות בחברות זרות, זאת מבלי להיות חשופים למצב של אי קבלת תשלום מלקוחותיהן.

 

לדברי דוד מילגרום, מנכ"ל בססח "יוזמת האוצר, שקיבלה היום את אישור וועדת הכספים, מאפשרת להרחיב את היקף עסקאות הייצוא מישראל, תוך חלוקת סיכונים מושכלת בין בססח ומבטחי המשנה שלה לבין המדינה". מילגרום צופה כי שילוב המגזר הפרטי בעסקאות מסוג זה בצד הפעילות החשובה של אשרא בתחום, יתרמו להגדלת היקף העסקאות, שכן במקרים רבים ביטוח סיכוני סחר חוץ מהווה תנאי לביצוע העסקה ומימונה. מילגרום הוסיף כי בכוונת בססח להיעזר בפעילות זאת בידע ובניסיון שנצבר בחברת יולר הרמס – מבטח האשראי הגדול בעולם ומבעלי בססח.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש