קרדיט: depositphotos/Ratikova
קרדיט: depositphotos/Ratikova

במהלך דיון שהתקיים היום בביה"ד האזורי לעבודה בת"א בנוגע לעובדי הרכבת הוסכם בין הצדדים כי במהלך חודש וחצי עד ה – 1.7.11 יתקיים שקט תעשייתי במהלכו ינוהל מו"מ אינטנסיבי בין ההסתדרות ונציגות העובדים לבין הנהלת הרכבת. המו"מ יתקיים בשיתוף פעולה של משרד התחבורה מצד ההנהלה ומצד ההסתדרות, יו"ר ההסתדרות, עופר עיני והנציגות הבכירה. המו"מ יתקיים על שלושה נושאים עיקריים: תחזוקת הקרונות החדשים, הבטיחות ברכבת ועדכון החלת השכר במגזר הציבורי ברכבת.

 

על הנושאים הללו הוסכם בין הצדדים כי יתקיים שקט תעשייתי ולא יקיימו צעדים חד צדדיים ובמהלכים ארגוניים שיפריעו למו"מ הן מצד ההנהלה והן מצד העובדים. עוד הוסכם כי ביה"ד ילווה ויפקח על המו"מ. הצדדים ידווחו כל 10 ימים על מהלך המו"מ.

 

יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי, אומר היום: "אנו שמחים על המעורבות הפעילה של ביה"ד, אנו רואים בביה"ד כאח הגדול של המו"מ, הגענו היום להישג והוא שמירת הסטטוס קוו ברכבת ומניעה של צעדים חד צדדיים מצד ההנהלה".

 

יו"ר ועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי, אומרת היום: "אני מברכת על החלטת השופטת, הבנו היום את ההנהלה ואת שר התחבורה לדבר איתנו על הנושאים שבסכסוך. אני שמחה שהשופטת החליטה כי לא יתקיימו צעדים חד צדדיים מצד ההנהלה וכי ינוהל מו"מ בתום לב בין ההסתדרות והעובדים לבין ההנהלה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש