אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר<br>קרדיט: יח"צ
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר קרדיט: יח"צ

"הגברת התחרותיות במשק יכולה להביא לירידה של עשרות אחוזים במחירי הבשר, העוף ומוצרי חלב, תחסוך לבעלי עסקים אלפי שקלים בתשלומים מיותרים, תאפשר ליבואנים להוריד משמעותית את מחירי הביגוד ומוצרי החשמל ותהפוך את המשק הישראלי למתקדם ותחרותי יותר מול שווקים בחו"ל ואת המוצרים המיוצרים בארץ לאיכותיים יותר". כך עולה מנייר עמדה שהגיש איגוד לשכות המסחר לוועדה להגברת התחרות במשק שהוקמה ע"י ראש הממשלה. בהופיעו בפני הוועדה, ביום חמישי, טען עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, כי הדיון הציבורי בנושא הריכוזיות במשק נוטה לעסוק במבנה הבעלות בשוק המקומי, אולם מדובר בראיה חלקית בלבד שמבחינת העסקים אינה מהווה בעיה אמיתית.

 

"הדיון הציבורי במבנה הבעלות במשק הוא יותר פופולארי אולם בעיית הריכוזיות נובעת בעיקר מסגירת המשק לתחרות אמיתית של יבוא ומעלויות כבדות המוטלות על המגזר העסקי בידי המונופולים המוחלטים. אם רוצים להתמודד עם תחרות במשק-צריך להתמודד עם נושאים אלה ישירות" אמר לין. לדבריו, מגזר המסחר והשירותים אותו הוא מייצג ואשר יצר בעשור האחרון 427 אלף מקומות עבודה, לעומת 20 אלף מקומות עבודה בלבד בתעשייה, רואה מימד מרכזי בעידוד התחרות במשק, קשור בפתיחת השוק המקומי לייבוא שיבטיח רמת מחירים תחרותית בהשוואה בינלאומית וצמצום השליטה המוחלטת של מונופולים ממשלתיים, תוך הטלת עלויות ניכרות על המגזר העסקי. לדבריו לעידוד התחרות בתחומים אלה תהיה השפעה מרחיקת לכת על ההוצאות הן של הציבור הרחב והן של המגזר העסקי אשר תאפשר למשק הישראלי להתמודד עם שווקים בחו"ל.

 

בנייר העמדה שהגיש לין לוועדה טוען נשיא איגוד לשכות המסחר כי ישנה חשיבות עליונה לקיומה של תחרות הוגנת במגזר העסקי בישראל. "פתיחת המשק כולו בפני תחרות של יבוא מוצרים ושירותים תבטיח רמת מחירים תחרותית בהשוואה בינלאומית" אומר לין. לפיכך, יש לצמצם את השליטה המוחלטת של המונופולים בבעלות המדינה (הנמלים, חברת חשמל, רשות שדות התעופה, מכון התקנים ועוד) המטילים את עלותם על המגזר העסקי כולו. עלויות אלו מהוות חלק חשוב במרכיב ההוצאה של עסקים ובמיוחד במרכיב העלויות של כל מגזר המסחר והשירותים. במידה ולא תהיה שליטה על עלויות אלה, המוטלות ע"י המונופולים המוחלטים, לא תוכל להיווצר תחרות אמת גם כלפי חוץ וגם כלפי פנים", אומר לין ומוסיף, "ההשפעה שלהם על המגזר העסקי הינה הרבה מעבר למה שתוכל לתרום הגברת התחרות הפנימית בתוך המגזר העסקי הפרטי בישראל".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש