מגדל שוקי הון: בזק תפרסם את תוצאותיה לרבעון הראשון לשנת 2011 ביום ה’ הקרוב ה- 12/05/11. שיחת ועידה מתוכננת להתקיים בשעות אחר הצהריים ולאחריה כנס משקיעים. הצפי שלנו הנו להכנסות של כ- 2.8 מיליארד ₪ ולרווח נקי של כ- 327 מיליון ₪. נציין כי במידה וננטרל את ההוצאות החד פעמיות הגבוהות יחסית במגזר הניח הרי שמדובר בצפי לתוצאות טובות.
בזק נייח – התוצאות ברבעון צפויות להיות מושפעות מהפחתת דמי הקישוריות וכן מהוצאות חד פעמיות כשבראשן הסכמי השכר עם העובדים. להערכתנו הכנסות הפעילות הקווית צפויות להסתכם בכ- 1,167 מיליון ₪ וה- EBITDA בכ- 274 ₪, שחיקת הקווים צפויה להימשך תוך אובדן של כ- 25 אלף קווים. בתחום הפס הרחב אנו צופים להמשך צמיחה עם גידול של כ- 6,000 מנויים.
פלאפון – אנו סבורים כי למרות הפחתת הקישוריות וסוגיית קנסות היציאה עדיין במבט של רבעון מול רבעון צפויה פלאפון להציג תוצאות טובות יחסית אשר אינן צפויות לאפיין את כלל חברות הסלולר. אנו מעריכים צמיחה של כ- 1% בהכנסות לרמה של כ- 1,410 מיליון ₪. מבחינת נתונים תפעוליים, אנו מניחים גידול של כ- 22 אלף מנויים, עליה של כ- 4% ב- MOU ופגיעה מינורית יחסית של כ- 3% ב- ARPU שיעמוד להערכתנו על כ- 129 ש"ח. מבחינת ה- EBITDA אנו מצפים לכ- 488 מיליון ₪, המשקפים שיעור של כ- 34.6% מההכנסות.
yes – צופים כי החברה תציג שיפור קל במצבת המנויים של כאלפיים לקוחות. ה- ARPU צפוי אף הוא להמשיך את מגמת השיפור ולעמוד על כ- 234 ₪. בסיכומו של רבעון אנו צופים שהחברה תציג הכנסות של כ- 406 מיליון ₪ ו- EBITDA של כ- 155 מיליון ₪, כ- 38% מההכנסות.
בזק בינלאומי – אנו מצפים לתוצאות טובות המשקפות צמיחה של כ- 2.5% בהכנסות ו- EBITDA של כ- 95 מיליון ₪ המשקפים שיעור של כ- 27% מההכנסות.
לסיכום: שוק התקשורת צפוי לטלטלות לא מעטות וגם לשוק הנייח עוד נכונו אתגרים לא מעטים ועדיין בשקלול הסיכונים אנו ממשיכים לסבור כי השקעה בשוק הנייח ככלל ובבזק בפרט הנה האופציה המועדפת למי שמעוניין להיות חשוף לשוק התקשורת. המלצתנו הנה החזק כשמחיר היעד שלנו מנוכה דיבידנד הנו 10.2 ש"ח ואנו צפויים לעדכן אותו לאחר עונת הדוחות.