פסגות: ביום רביעי הקרוב צפויה טבע לפרסם את תוצאות הרבעון הראשון שהתאפיין במיעוט השקות חדשות ושחיקת מחירים באירופה. למרות האתגרים, ניתן למצוא נקודות אור:

 

o תרומת רציופארם לפעילות באירופה, לא רק בשורת ההכנסות אלא גם במובילות השוק הצפויה לסייע טבע להציג ביצועים טובים ממתחרותיה.

 

o השפעת הסינרגיות מהמיזוג צפויה למתן את השחיקה ברווחיות הגולמית והתפעולית.

 

o תחום מכירות המקור (קופקסון, אזילקט, קו מוצרי הנשימה ובריאות האישה) צפוי להמשיך ולהציג ביצועים טובים.

 

· הערכותינו גוזרות רווח למניה של 1.03$, מול תחזיות השוק ל 1.05$. עם פרסום הדוחות השנתיים, אז מסרה טבע את הנחיותיה לתוצאות השנתיות ובכנסים בהם השתתפה בהמשך, העריכה הנהלת החברה כי הרבעון הראשון יהווה כ 20% מטווח התחזית השנתית העומדת על רווח של 4.9-5.2$ למניה.

 

· יתכן עדכון מינורי של התחזית השנתית כלפי מעלה, בהתבסס על השלמת רכישת Cephalon במחצית השנייה. אמנם אין וודאות של 100% כי המיזוג יצא לפועל אולם טבע עשויה לעדכן מעט את התחזית על מנת לשדר לשוק ביטחון במיזוג ולנקוט בצעד נוסף להחזרת אמון המשקיעים.

 

בשורה התחתונה: למרות תיקון קל לאחר ההודעה על רכישת Cephalon, טבע מוסיפה להיסחר ברמות שפל המבטאות תחזית פסימית במיוחד לגבי עתיד החברה. הרבעון הראשון צפוי להיות חלש ביחס למחצית השנייה של 2010 אולם המשך השנה טומן בחובו שיפור והשקות פוטנציאליות חדשות. המלצתנו נותרת קנייה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש