חברת דירוג האשראי הבינלאומית Moody’s פרסמה היום את הדוח השנתי לגבי דירוג האשראי של ישראל. הדירוג נותר ברמה של A1 יציב. הדוח מפורסם בהמשך לביקור השנתי שערכו נציגי החברה בישראל לפני כחצי שנה ובמהלכו נפגשו עם שר האוצר, נגיד בנק ישראל, ובכירים נוספים במגזר הציבורי והעסקי.

 

לדברי שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, "מדובר באישור נוסף של חברת דירוג האשראי להצלחת המדיניות הכלכלית של הממשלה. החברה מפרסמת את דוח הדירוג לאחר שהתפרסמו נתוני שנת 2010 הכוללים צמיחה מרשימה, ירידה ביחס חוב-תוצר ועמידה ביעד הגרעון".

 

בהודעתם, מציינים נציגי החברה כי דירוג האשראי של ישראל, ,A1 מאזן בין העוצמה הכלכלית והפיננסית של המדינה לבין האתגרים הגיאופוליטיים הניצבים בפניה. נציג החברה מר אנטוני תומאס הוסיף כי הכלכלה הישראלית הינה חזקה ודינאמית וציין לחיוב את המדיניות המאקרו כלכלית העקבית בה נוקטת ממשלת ישראל.

 

נציגי החברה הוסיפו כי המדיניות המוניטרית והפיסקלית תמכו בפעילות הכלכלית תוך כדי המשבר ומנעו מהמשק הישראלי להיכנס למיתון וציינו כי לאחר שנקט במדיניות מוניטרית מרחיבה תוך כדי המשבר, החל בנק ישראל בתקופה האחרונה להעלות שוב את הריבית על מנת להבטיח שההתאוששות מהמיתון תהיה יציבה ועל מנת לוודא שהאינפלציה נשארת תחת שליטה.

 

עוד ציינו נציגי החברה לחיוב את העובדה כי השפעת המשבר הכלכלי על נתוני החוב של ממשלת ישראל הייתה מצומצמת והעדויות לכך הינן צמצום הדרגתי של הגרעון הממשלתי והעובדה שממשלת ישראל סיימה את שנת 2010 עם יחס חוב-תוצר נמוך יותר מהיחס ששרר ערב הכניסה למשבר. בנוסף, ציינו הנציגים כי מודל היצוא מבוסס- ההיי-טק של הכלכלה הישראלית מתפקד טוב ותומך בצמיחה בטווח הבינוני.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש