הבורסה בת"א סגרה את יום המסחר האחרון לשבוע בעליות, על רקע המגמה החיובית בעולם וצפי לפתיחה ירוקה בוול סטריט לאחר הזינוק במדדים אמש ודוחות מצויינים של אפל וג’נרל אלקטריק. המסחר היום היה דל באירועים ועל רקע זה בלט מדד המעו"ף שחצה את שיא כל הזמנים וסגר ברמה של 1341 נקודות, תוך עלייה של 0.2%.
סקטור הגז נסחר בעליות ברוב הניירות. השותפות ב"לוויתן" - רציו אבנר דלק קידוחים - למעט הראשונה, המשיכו להתקדם גם היום. הכשרה אנרגיה מודיעין המשיכו לרכז עניין, כאשר הראשונה מוסיפה עוד לערכה ואילו השניה עוצרת את המהלך קדימה ומאבדת מעט גובה. גבעות רשמה עליות חדות, למרות שלא הוציאה שום דיווח.
מנופים פיננסיים פרסמה היום את דוח NSAI ביחס למשאבים המותנים בתגלית ים-אתר קידוח בפרוייקט שמן. ממוצע הפוטנציאל הכלכלי עומד על 142.4 מיליון חביות נפט. האומדן הטוב ביותר הוא ל- 120.4 מיליון חביות נפט, האומדן הגבוה הוא למציאת 287.2 מיליון חביות, והנמוך הוא למציאת 33.5 מיליון חביות נפט. הנייר הגיב בעליות נאות.
אקס טי אל עלתה בחדות לאחר שדיווחה כי הגישה בקשה ל-FDA להעניק מעמד "תרופת יתום" לתרופת EPO לטיפול במיאלומה נפוצה ואשר בגינו לחברה פטנט בתוקף עד לשנת 2019. "תרופת יתום" מוגדרת כתרופה למחלה הפוגעת במספר קטן יחסית של אנשים באוכלוסיה.