שנת 2010 מסתמנת כשנת מפנה בשוק הנדל"ן הישראלי. מנתוני הלמ"ס שנותחו על ידי התאחדות הקבלנים עולה, כי מחירי הדירות הגבוהים בגוש דן הגדילו את הביקושים בפריפרייה. בשנת 2009 נרכשו בבאר שבע 124 דירות חדשות בלבד. בשנת 2010 נרשם זינוק של כ-325% במכירות בבירת נגב ל- 528 יח"ד. לעומת זאת בירושלים נרשמה עלייה קלה של 0.28% ממכירות של 1,018 יח"ד ב-2009 ל-1,028 יח"ד ב-2010.
על פי הנתונים המתייחסים לבנייה פרטית, ברוב אזורי הביקוש במרכז הארץ חלה ירידה במכירות או עלייה מתונה. בגבעתיים חלה ירידה של כ-24% מ-263 יח"ד ב-2009 ל-199 יח"ד בשנה החולפת. ברעננה חלה ירידה של כ-60% במכירות ובראשון לציון נמכרו 771 יח"ד – עלייה של 15.5%.
אשקלון ממשיכה לככב בשיאניות המכירות למרות היותה בטווח הגראדים. בשנת 2010 נמכרו בעיר 1,351 דירות חדשות – עלייה של 89% לעומת 2010.
מנכ"ל התאחדות הקבלנים מוטי כידור התייחס לנתונים וציין, כי "עליית הביקושים לדירות חדשות בפריפריה היא מגמה מבורכת ועל פי ההערכות תמשך גם בשנים הבאות לאור פעילותו הנמרצת של שר השיכון אריאל אטיאס להאצת שיווקי קרקעות על ידי המדינה" . אולם כידור הוסיף כי "על ממשלת ישראל לפעול במקביל ליצירת מלאי דירות גם באיזורי הביקוש במרכז הארץ ,אם על ידי קידום תוכניות לבנייה חדשה ובין אם על ידי האצת פרויקטים של התחדשות עירונית בערי המרכז". "תפקידה של ממשלת ישראל הוא גם לשמר את האוכלוסיות שרוכשות היום דירות מחוץ לערי המרכז על ידי שיפור הנגישות התחבורתית מהפריפריה למרכז והגדלת פוטנציאל התעסוקה באיזורים אילו .