פסגות: כלכלית ירושלים פרסמה ביום חמישי דוחות מעט מעל הצפי, בעיקר עקב רווח מכלולות גבוה מהצפוי והוצאות מימון נמוכות יותר. הרווח הנקי עמד על 111.3 מיליון ₪ בהשוואה לתחזית של 105.7 מיליון ₪. מנגד, רמת ה NOI הייתה נמוכה מהערכותינו בעיקר בשל רמת היורו הנמוכה לעומת השקל בסוף הרבעון, אז משולם שכר הדירה באירופה. נציין כי היורו תוסף בין ה 30.09 ל 31.12 בשיעור של 5%. ירידה בתפוסות היוותה סיבה נוספת לכך שה NOI היה נמוך מהחזוי.

 

שערוכי הנדל"ן ברבעון הרביעי היו נמוכים מהערכותינו המוקדמות בעיקר בשל שערוכים שליליים: בגרמניה נרשם שערוך שלילי הן במבני תעשייה (20 מ’ ₪) והן כלכלית ירושלים (18 מ’) בשל ירידה בתפוסות ובשכר הדירה שפגעו ב NOI, בצרפת נרשם שערוך שלילי של מיליון ₪ ובאוקראינה מחקה סוויטלנד 16.6 מ’ ₪ בשל ירידה בשווי קרקעות ובתפוסות בקניון שמפעילה החברה.

 

ברמת הסולו מורחב נרשמו שערוכים שליליים של 32 מ’ ₪ בכלכלית ירושלים בהשוואה לשערוך חיובי של 53 מ’ ₪ ברבעון השלישי. מלבד גרמניה נרשם שערוך שלילי של 14 מ’ ₪ בפולין בשל ירידה בתפוסות הקניון ביבלונסקה.

 

לחברות הפעילות בשווקים המתפתחים הייתה תרומה חיובית לתוצאות כלכלית ירושלים: מירלנד תרמה רווח נקי של 34 מיליון ₪. סוויטלנד תרמה רווח קל של 4.5 מיליון ₪ ומונדון גרעה 9.3 מיליון ₪.

 

רכישת הלוואה של בנק מגרמניה בערך נמוך מהערך בו הועמדה ההלוואה הניבה לחברה רווח לפני מס של 34 מיליון ₪. אנו רואים בחיוב את רמת הנזילות של החברה המאפשרת לה לרכוש בחזרה הלוואות ממוסד פיננסי תוך כדי רישום רווח.

 

נזכיר כי החל מהרבעון הראשון של 2011 תאחד כלכלית ירושלים את דוחותיה עם אלה של חברת דרבן לאחר שבוצעה החלפת מניות בין החברות. אנו רואים בחיוב את הפוטנציאל שנובע לכלכלית לאחר המיזוג הבא לידי ביטוי ביציבות וברווחיות של החברה המאוחדת.

 

שורה תחתונה: בשנה וחצי האחרונות ראינו שיפור משמעותי בפעילות קבוצת כלכלית ירושלים. יחד עם זאת, תוצאות הרבעון הרביעי מצביעות על התייצבות. זאת, בשילוב עם צמצום הדיסקאונט לרמה של כ 5%, מוביל להורדת המלצה מקנייה לתשואת שוק. נציין, כי המגמה החיובית בפעילות חברת הבת מבני תעשייה בישראל נמשכת ובשלב זה אנו ממליצים להיחשף דרכה לקבוצה.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש