במריל לינץ’ מציינים כי במהלך 4 השבועות שהסתיימו ב-19/3/2011, הערך המנייתי של מותגי החנויות ב-10-13 קטגוריות המוצרים של מדד נילסן עלה, שנה לעומת שנה, ב-10.6% וזאת בהשוואה לגידול שחל בשוק אשר עמד על 2.2%. כמו כן, בתחום המזון לתינוקות, כלכלני מריל לינץ’ מציינים כי חלקם של מותגי החנויות עלה ב-4 השבועות האחרונים ב-4.4% שנה לעומת שנה, וכי המותגים השונים הרוויחו מההחזרה (Recall) החלקית של מזון התינוקות "סימילאק" של חברת אבוט.

 

האנליסטים במריל לינץ’ מזהירים את המשקיעים מלהשתמש בערכים של 4 השבועות הללו במדד נילסן כאינדיקציה כלשהי, היות ומדד נילסן משכלל מידע מקיף של כל המותגים הפרטיים ואין כל דרך לחשב את המשקל של פריגו בנתון מקיף המשכלל את כלל המותגים הפרטיים.

 

האנליסטים במריל לינץ’ מוסיפים כי היות פריגו הינה יצרנית מותגי החנות ומוצרי ה-OTC הגדולה ביותר, חשוב להתבונן על הביצועים הכלליים של מותגי החנות בשוק.

 

האנליסטים במריל לינץ’ בנו מודל המחשב את מכירות מותגי החנות ואת נתח השוק של 13 קטגוריות מוצרים מתוך מדד נילסן בד בבד עם מעקב אחר השוק של מותג האומפרזול (המוצר הגדול ביותר של פריגו) ושל מירלקס.

 

קטגוריות המוצרים מתוך מדד נילסן הנכללים במודל של מריל לינץ’ כוללים: משככי כאבים, נוגדי חומצה, מניעת עישון, נוגדי הצטננות/אלרגיה/סינוסים, מדכאי שיעול, היגיינה נשית, בעיות כיבה/מעיים, צמיחת שיער, טחורים, מזון לתינוקות, ערכות לבדיקת הריון, כדורי שינה, וויטמינים.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש