בורסת ת"א נעלה את יום המסחר השלישי לשבוע בעליות, על רקע פתיחה חיובית בוול סטריט ובהשפעת העלאת ריבית בנק ישראל לחודש אפריל ב-0.5 נקודות אחוז לרמה של 3%.
מיטב: בנק ישראל צפוי להמשיך ולהעלות את הריבית בהמשך השנה. זו תהיה תלויה בעיקר בהתפתחויות האינפלציוניות (השליליות שבהן), במגמות בתחום מחירי הדירות, השכירות והמשכנתאות. ללא הפתעות מיוחדות ועצירה בפעילות בתחום הדיור במחצית השנייה של השנה, תגיע הריבית לכדי 3.5% בסופה. הפתעות שליליות בתחום האינפלציה והדיור עלולים להביא את הריבית לכדי 4%.
השותפות ב"לוויתן" רשמו ירידות בתגובה לדיווח של רציו, שפרסמה הערכה של חברת NSAI לגבי רזרבות הגז הטבעי במאגר. באומדן הגבוה ביותר עומד היקף הגז הטבעי במבנה על 21 TCF (10%), האומדן הטוב ביותר עומד על 15.9 TCF (50%) והאומדן הנמוך עומד על 10.5 TCF (90%). כזכור, השותפות כבר הודיעו בסוף דצמבר על מציאת 16 TCF.
גבעות דיווחה הלילה בהודעה לבורסה על " דחייה קלה" במועד תחילת מבחני ההפקה באתר הקידוח "מגד 5". "בשל שיקולי עלויות הוחלט לייצר בארץ את אחד הרכיבים הנדרשים לצורך תחילת מבחני ההפקה לטווח ארוך, במקום לייבא את הרכיב מחו"ל".
אפי פיתוח רשמה בשנת 2010 רווח נקי של כ- 26 מ’ ד’ וברבעון 4/10 רשמה רווח נקי של כ- 80 מ’ ד’. הרווח הוא תוצאה של שערוכים נטו (לאחר הפחתות) של כ- 136 מ’ ד’ לפני מס ברבעון 4/10. כלל פיננסים מעדיף את ההשקעה באפי פיתוח על אפריקה עם מחיר יעד של 28 ש"ח לשנייה.
שיכון ובינוי סגרה את שנת 2010 עם רווח נקי של 523 מיליון ש”ח. זאת, לעומת רווח נקי של 237 מיליון ש"ח ב-2009. הודיעה כי תחלק דיבידנד של 200 מיליון ש"ח. מגדל ממליצים לקנות את המניה: רבעון חיובי נוסף המצביע על המשך המגמה החיובית. עסקי התשתיות והבנייה בחו"ל ממשיכים להראות מרווחים מדהימים ובמקביל גם עסקי התשתיות והבנייה בישראל ממשיכים במגמת השיפור.
בנק ההשקעות אופנהיימר החל לסקר את מניית אלוט בדירוג תשואת יתר עם מחיר יעד של 16 דולר. באופנהיימר מציינים מספר גורמים להמלצתם: עניין מתגבר בטכנולוגיות DPI בשל הצורך באופטימיזציית תעבורת IP, התמקדות אלוט בתעשיית הסלולר, ורשימת לקוחות מרשימה.
דש על סקיילקס – שנה חלומית צפויה לסמסונג; המניה נסחרת בדיסקאונט של 30%. ערן יעקבי: בהנחה שהאמת במקום כלשהו באמצע, אנו מוצאים את מניית סקיילקס כמאד אטרקטיבית וממשיכים בהמלצת "תשואת יתר"; פרטנר נסחרת בדיסקאונט של 16%.
פסגות בסקירה על דלק ישראל בתגובה לדוחות: חששות מפני המשך שחיקת רווחיות כתוצאה מעליה בלתי מבוקרת בהוצאות, תומכת בהותרת המלצת תשואת השוק והורדת מחיר יעד ל- 124 ש"ח.