פסגות מורידים את מחיר היעד למניית דלק ישראל ל 124 ₪ ומותירים המלצת תשואת השוק. תוצאות 2010 אכזבו. למרות השקעות אינטנסיביות במגזרי הפעילות ובחברות כלולות לאורך השנים האחרונות, נרשמה נסיגה ברווח התפעולי וברווח הנקי וכן נרשם תזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת.
את עיקר הירידה ספג מגזר התדלוק והקמעונאות המהווה את ליבת הפעילות וזאת למרות פיתוח מואץ אשר התבטא בפתיחת עשרות חנויות נוחות, בהקמת תחנות תדלוק ובהעברת תחנות להפעלה עצמית.
על התוצאות העיבו תחרות חריפה בענף שיווק הדלקים שהתבטאה בשחיקת מרווחים, עלייה משמעותית בדמי השכירות, שחיקת רווחיות בפעילות השיווק הישיר, הוצאות חד פעמיות והפסדים בחברות כלולות.
ב 2010 נמשכה מגמת ההשקעות המואצת של החברה. כ 255 מש"ח הושקעו ברכישת נכסים קבועים, בנדל"ן להשקעה ובפעילות שיווק הדלקים של קליאוט. בנוסף הושקעו 82 מש"ח במסגרת הלוואות לחברות כלולות.
צמיחה פנימית מהירה במכירות חנויות הנוחות ותחנות התדלוק עשויות להוות בסיס להמשך צמיחה ולשיפור בתוצאות העתידיות:
פדיון רשת מנטה צמח בכ 39% והסתכם בכ 277 מש"ח כאשר הפדיון הממוצע לחנות צמח בכ 14% והסתכם בכ 1.4 מש"ח.
במכירות הדלקים בתחנות התדלוק חל גידול של כ 6.4%.
אסטרטגיית הצמיחה העתידית של החברה מתבססת על פיתוח אינטנסיבי של הפעילות הקמעונאית: במסגרת הדוחות הוצב יעד מכירות שנתי יומרני של כ 1 מיליארד ₪ אליו שואפת החברה להגיע עד לשנת 2016. לשם עמידה ביעד, מתוכננות בשנים הבאות השקעות בהיקפים של מאות מיליוני ₪ אשר ייועדו להקמת עשרות מרכזים מסחריים בהיקפים שונים. לצד המשך פיתוח והשבחת רשת חנויות המנטה בכוונת החברה לפתח רשת של מינימרקטים- "מנטה מרקט". ביחס ל 2011 מתעתדת החברה להקים עוד כ 30-40 חנויות נוחות, 2-10 חנויות מנטה מרקט ו 10 מתחמי תדלוק חדשים.
ב 2011 אנו צופים גידול משמעותי ברווח התפעולי ממגזרים לצד יציבות ברווח התפעולי (הושפע השנה מרווח הון בעקבות מימוש ההחזקה בשבח).
ניתוח תוצאות פעילות שיווק הדלקים של החברות ברבעון הרביעי והתבטאויות של פעילים בתעשייה מעלים חשש להתעוררות מחודשת של התחרות אחרי סימני התמתנות ברבעון השלישי. באפריל צפויות להתקבל החלטות בנוגע למרווח השיווק. צמצום משמעותי במרווח עלול לפגוע בתוצאות העתידיות ולהעיב על המסחר במנייה.
שורה תחתונה: דלק ישראל מסכמת שנת פעילות חלשה. למרות השקעות מאסיביות בשנים האחרונות, תוצאות הפעילות הצביעו דווקא על נסיגה ברווח והותירו תחושה כי משהו מוחמץ בדרך. מיצוי השקעות העבר כמו גם אלה המתוכננות לעתיד עשוי להציף ערך. עם זאת חששות מפני המשך שחיקת רווחיות כתוצאה מעליה בלתי מבוקרת בהוצאות, תומכת בהותרת המלצת תשואת השוק בשלב זה.