זאב דגני, מייסד ובעל השליטה בחברת אר.אס.אל<br>קרדיט: יח"צ
זאב דגני, מייסד ובעל השליטה בחברת אר.אס.אל קרדיט: יח"צ

זאב ומאשה דגני, המייסדים ובעלי השליטה המחזיקים ב-50.29% ממניות אר.אס.אל, חתמו על הסכם למכירת מלוא החזקותיהם לשותפות "איון פי אי רד פנדה", קרן השקעות מקבוצת ION.

שווי העסקה הכולל עשוי להגיע לעד 54 מיליון שקל. הקרן הרוכשת כבר החלה להדק את אחיזתה ומינתה ארבעה דירקטורים חדשים מטעמה.

עבור המשקיעים והשוק, מדובר באירוע משמעותי. כניסתה של קרן השקעות מנוסה כמו ION עשויה להזרים דם חדש ומשאבים לחברה, אך העובדה שחלק מהתמורה מותנה בביצועים, לצד עזיבתם הצפויה של המייסדים, מייצרת סימני שאלה לגבי העתיד הקרוב.

מבנה העסקה: מזומן עכשיו, בונוס בהמשך

הסכם המכירה בנוי משני נדבכים מרכזיים, המראים כי הרוכשת בחרה לגדר את הסיכונים שלה ולא לשלם את כל הסכום מראש:

התמורה הבסיסית: נקבעה על כ-50 מיליון שקל. מתוך סכום זה, שולמו 5 מיליון שקל במועד חתימת ההסכם, והיתרה בסך 45 מיליון שקל תשולם בתוך 30 יום. עד להשלמת מלוא התשלום הבסיסי, המניות יופקדו בנאמנות אצל פסגות אקוויטי נאמנויות.

רכיב הסיכון (Earn-out): סכום נוסף של עד 4 מיליון שקל מותנה כולו בהיקף ההכנסות שתציג החברה בשנת 2026. כסף זה ישולם, אם בכלל, רק בעוד מספר חודשים, בתוך 30 ימים ממועד פרסום הדוחות הכספיים המבוקרים של החברה לשנה זו.

קרן ION לא מחכה להשלמת התשלומים כדי להשפיע על המתרחש. דירקטוריון החברה כבר אישר את מינויים של ארבעה דירקטורים חדשים, בהם עופר אליקים, ליאור חמי וניב לוטטי, המשמשים כנושאי משרה או עובדים בקבוצת הרוכשת, לצד חגי טופולנסקי. המינויים יהיו בתוקף עד לאסיפה השנתית הבאה של בעלי המניות.

בגזרת הניהול השוטף, בני הזוג דגני לא עוזבים מיד. זאב דגני ימשיך לכהן כמנכ"ל ומאשה דגני תמשיך בתפקידה כסמנכ"ל תפעול, מינהל, משאבי אנוש ורכש. יחד עם זאת, מדובר בפתרון זמני בלבד. על פי ההסכמים, זאב דגני יישאר בתפקידו רק עד שימונה מנכ"ל חדש, כאשר לשני הצדדים קיימת זכות סיום בהודעה מוקדמת של שישה חודשים עבורו, ושלושה חודשים עבור מאשה דגני, לצורך ביצוע חפיפה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    כתבתי מספר פעמים שיקרה אחרת

    החברה תמשיך להקרא רכבת הרים למשקיעים

    • דירותא
    • 16/07/2026 14:36