פרופ אמיר ירון, נגיד בנק ישראל<br>קרדיט: המכללה למנהל
פרופ אמיר ירון, נגיד בנק ישראל קרדיט: המכללה למנהל

בנק ישראל הוריד את הריבית במשק לחודש יולי ב-0.25% לרמה של 3.5%. ההחלטה באה בהתאם לתחזיות המוקדמות בשוק. המהלך מגיע על רקע התמתנות האינפלציה לצד השקל החזק.

העיניים מופנות לתחזית חטיבת המחקר להמשך. בחטיבת המחקר צופים כי ריבית בנק ישראל תעמוד על 3% בממוצע ברבעון השני של 2027. תחזית זו מגלמת שתי הפחתות ריבית נוספות במהלך השנה הקרובה.

חטיבת המחקר העלתה את תחזית התוצר ל-2026 ב-0.2%, לצמיחה בקצב של 4%. את התחזית ל-2027 הותירה ללא שינוי. כך גם את התחזית לצריכה פרטית השנה.

התחזית לגרעון הונמכה ב-0.4% ל-4.9% ב-2026, וב-0.2% בשנת 2027 ל-4.2% מהתוצר.

בנק ישראל הוריד את תחזית האינפלציה לשנה הנוכחית ב-0.4% לרמה של 1.8% - מתחת לאמצע תחום היעד של בנק ישראל. את תחזית האינפלציה לשנה הבאה הותיר ללא שינוי על 1.8%.

משפט המפתח בהודעת בנק ישראל: "מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת ביציבות מחירים, תמיכה בפעילות הכלכלית ויציבות השווקים. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתפתחויות האינפלציה, לפעילות המשק, לאי הוודאות הגיאופוליטית ולהתפחויות הפיסקליות".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש