נורסטאר החזקות מדווחת כי דירקטוריון החברה החליט לבחון קבלת הצעות לרכישת חלק ממניות ג׳י סיטי המוחזקות על ידה, באופן שעשוי להפוך את ג׳י סיטי לחברת שכבה ראשונה. מובהר כי אין בכוונת החברה למכור מניות ג׳י סיטי במסגרת המסחר בבורסה או בדרך של הפצת מניות.
המהלך הנבחן נועד להציף ערך לבעלי מניות נורסטאר ולייצר מבנה הוני ועסקי גמיש יותר עבור הקבוצה: חיזוק משמעותי של מבנה ההון של נורסטאר, הפחתת מינוף, והמשך החזקה מהותית בג׳י סיטי שתאפשר לנורסטאר להוסיף וליהנות מהמשך השבחתה.
נורסטאר מחזיקה כיום בכ־54.3% ממניות ג׳י סיטי. במסגרת המהלך הנבחן, החברה אינה מבקשת לצאת מכל השקעתה בג׳י סיטי, אלא לבחון מכירת חלק מהחזקותיה באופן שיאפשר לה ליהנות מתמורה משמעותית בגין מניות שתימכרנה, לצד המשך החזקה מהותית בג׳י סיטי.
המהלך משקף מעבר ממבנה של שליטה מלאה למבנה שמאזן בין שלושה יעדים מרכזיים: מימוש והצפת ערך מיידי, חיזוק פיננסי והמשך חשיפה לפוטנציאל ההשבחה של ג׳י סיטי. בין השאר באמצעות הנפקת חברות בנות שתגרום להפחתה משמעותית של המינוף. בכך מבקשת נורסטאר לשפר את גמישותה הפיננסית והאסטרטגית, תוך שמירה על עניין כלכלי משמעותי בהמשך התפתחותה של ג׳י סיטי.