קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

חודש מאי 2026 נעל ברגל ימין עבור החוסכים הישראלים. על פי התחזית המקיפה שפרסם היום אבי ברקוביץ, משנה למנהל השקעות ראשי במיטב גמל ופנסיה, קופות הגמל וקרנות ההשתלמות רשמו חודש חיובי במיוחד. עם זאת, מי שלחץ מעט על הבלמים וגזל חלק מהפוטנציאל היה השקל, שהציג תיסוף משמעותי מול המטבעות הזרים.

מסלולי הדגל של קופות הגמל רשמו ביצועים נאים. המסלול הכללי הציג בחודש מאי תשואה נומינלית ברוטו ממוצעת של 2.0%, כאשר טווח התשואות בין הגופים השונים צפוי לנוע בין 1.7% ל-2.4%. החוסכים הצעירים או אלו שבחרו להגדיל סיכונים במסלול המנייתי נהנו מתשואה ממוצעת חודשית מרשימה של 3.3% (בטווח שבין 2.8% ל-3.8%). במסלול המחקק אחר מדד ה-S&P 500 נרשמה תשואה שקלית צנועה יותר של 0.4% בלבד. גם בעולמות הפנסיה המקיפה נרשמו עליות: מסלול הצעירים (לבני עד 50) עלה ב-2.3%, מסלול בני 50-60 הניב 1.9%, והמסלול המיועד לבני +60 רשם תשואה חיובית של 1.5%.

המנוע המרכזי מאחורי הנתונים הללו הוא הגאות בשוקי המניות הגלובליים, לצד רוח גבית משוק האג"ח המקומי. בארצות הברית נרשמו עליות שערים חדות, בהובלת מדד הנאסד"ק שזינק ב-8.4%, מדד ה-S&P 500 שעלה ב-5.1% ומדד הדאו ג’ונס שהוסיף לערכו 2.8%. אירופה הציגה מגמה חיובית מתונה יותר, כאשר ה-DAX הגרמני בלט עם עלייה של 4.8%. את ההצגה העולמית גנב מדד הניקיי היפני שרשם זינוק מטאורי של 11.9%, לצד השווקים המתפתחים שטיפסו ב-9.4%. חשוב לציין שכל התשואות הללו נמדדו במטבעות המקומיים, ועבור המשקיע הישראלי הן תורגמו לפחות, שכן תיסוף השקל בשיעור של 4.7% מול הדולר ו-5.4% מול האירו גרע כ-0.9% מתשואת הקופות הכלליות בארץ.

גם השוק המקומי תרם את חלקו לחגיגה. בבורסה לניירות ערך בתל אביב נרשמו עליות שערים לכל רוחב היריעה: מדד ת"א 35 עלה ב-1.8%, ת"א 125 טיפס ב-2.7%, מדד ת"א 90 הוביל את המדדים המובילים עם זינוק של 5.0%, ומדד יתר 60 עלה ב-4.6%. בגזרת איגרות החוב, נרשמה מגמה חיובית יציבה; מדד האג"ח הממשלתי הכללי עלה ב-1.6% (כאשר האיגרות השקליות הובילו עם עלייה של 1.9%) ומדד האג"ח הקונצרני הכללי הניב לחוסכים 0.9%.

התמונה המלאה: סיכום חמשת החודשים הראשונים של השנה

החודש החיובי של מאי מצטרף למגמה חיובית מתמשכת מתחילת השנה. בין החודשים ינואר למאי 2026, קופות הגמל במסלול הכללי מציגות תשואה מצטברת מרשימה של 6.4%, כשהן נעות בטווח שבין 5.0% ל-8.0%. המסלול המנייתי מספק מתחילת השנה תשואה דו-ספרתית פנטסטית של 12.0% בממוצע (בטווח של 8.5% עד 14.0%). חוסכי מסלול ה-S&P 500 חווים שנה מורכבת יותר בשל שער החליפין, והמסלול מציג תשואה שקלית מצטברת של 0.8% בלבד. בקרנות הפנסיה המקיפות, מסלול בני ה-50 ומטה זינק ב-8.2% מתחילת השנה, מסלול בני 50-60 עלה ב-6.8% ומסלול ה-+60 רשם תשואה של 4.7%.

במבט מצטבר על שוקי המניות מתחילת השנה, ועל אף שתיסוף השקל מול הדולר (בשיעור של 11.9%-) ומול האירו (בשיעור של 12.7%-) פגע קשות בתשואות מעבר לים במונחים שקליים, המדדים בחו"ל מציגים עליות חזקות: הנאסד"ק עלה ב-16.1% וה-S&P 500 ב-10.7%. ביפן נרשם זינוק פנומנלי של 31.8% במדד הניקיי. עם זאת, את הציון לשבח בחמשת החודשים הראשונים של השנה מקבל דווקא השוק המקומי, שהציג ביצועי יתר יוצאי דופן: מדד ת"א 35 זינק מתחילת השנה בשיעור של 22.7%, ומדד ת"א 125 טיפס ב-20.9%. באפיקים הסולידיים, מדדי איגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות רשמו שניהם עלייה של 2.2% מאז תחילת השנה, והשלימו תמונה חיובית ומאוזנת עבור החיסכון ארוך הטווח של הציבור בישראל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש