שלמה ינאי<br>
שלמה ינאי

חברת טבע וחברת הענק האמריקאית פרוקטור אנד גמבל (Procter & Gamble או P&G) הודיעו היום כי חתמו על הסכם מסגרת להקמת שותפות בתחום התרופות ללא מרשם (OTC – Over the Counter). איחוד הפעילות של שתי החברות יחד עם יכולותיהן המשלימות יתרמו לצמיחה המואצת של שתי החברות בתחום זה.

 

המודל העסקי החדשני ישלב את יתרונותיה של P&G כמובילה עולמית בבניית מותגים, חדשנות צרכנית ויכולת חדירה לשווקים, עם יכולותיה של טבע בתחומי המו"פ, הרגולציה והייצור. זאת בנוסף לפרישה הגיאורפית הרחבה ולמגוון המוצרים של שתי החברות.
"אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם P&G, חברת המיתוג והשיווק המובילה בעולם," אמר שלמה ינאי, נשיא ומנכ"ל טבע. "השותפות החדשה תיצור ערך רב ע"י הכפלת ערוצי השיווק והרחבת הפרישה בגיאוגרפיות בהן נשווק יחדיו את מוצרי ה-OTC. אנו יוצרים מודל עסקי חדשני בעל פוטנציאל לחולל שינוי משמעותי בשוק ה-OTC העולמי."

 

 

רקע על חברת חברת פרוקטר אנד גמבל (Procter & Gamble) : החברה נסחרת בבורסת ניו יורק (60.93$ ,PG (NYSE: לפי שווי שוק /ל 171 מיליארד דולר והיא נכללת ברשימה של 500 החברות הגדולות בארה"ב. החברה מספקת מוצרי צריכה בארצות הברית ובעולם ולה שלוש יחידות עסקיות גלובליות: יופי וטיפוח, בריאות ורווחה, ומשקי בית.

 

החברה משווקת את מוצריה באמצעות פעילות קמעונאית רחבה. פרוקטר אנד גמבל נוסדה בשנת 1837 בסינסינטי, אוהיו וכיום לחברה כ- 127 אלף עובדים ברחבי העולם. החברה מנהלת מעל ל- 300 מותגים שבבעלותה והיא דומיננטית בקטגוריות רבות של מוצרי צריכה. במשך השנים פרוקטר אנד גמבל צמחה בעזרת מסה גדולה של רכישות של חברות מגוונת בתחומי הצריכה.

 

עובדות על החברה:
בשנת 2010 הכנסות החברה עמדו על 79$ ביליון דולר - רווח נקי בשנת 2010 היה 4.1 ביליון דולר.
מותגים נבחרים: חיתולי פמפרס, ציפס פרינגלס, משחת שיניים קרסט, קונדומים דורסל, שמפו הד אנד שולדרס, שמפו פנטן, סכיני גילוח ג’ילט
החברה מוציאה 2 ביליון דולר על מחקר ופיתוח בשנה, הרבה יותר מהמתחרים: Unilever, L’Oreal, Henkel, KC
פילוג מכירות שנת 2010: צפון אמריקה 42%, מערב אירופה 21%, אסיה 15%, אמריקה לטינית 9%, מרכז ומזרח אירופה, זרח התיכון אפריקה 13%

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש