קרן כהן חזון, יו"ר ומנכ"לית תורפז תעשיות<br>קרדיט: יח"צ
קרן כהן חזון, יו"ר ומנכ"לית תורפז תעשיות קרדיט: יח"צ

חברת תורפז תעשיות בע"מ חתמה על הסכם לרכישת 100% מהון המניות של החברה האמריקאית Phoenix Flavors & Fragrances Inc תמורת 95 מיליון דולר.

בנוסף, קיימת אפשרות לתמורה נוספת של עד 5 מיליון דולר המבוססת על ביצועי החברה ברבעונים השני והשלישי של שנת 2026.

העסקה הושלמה במועד החתימה ומומנה מהמקורות העצמאיים של תורפז.

חברת Phoenix עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של תמציות ריח וטעם. מוצריה משמשים בעיקר לתעשיות המזון והמשקאות, וכן לתחומי הטיפוח האישי, בישום הבית ופתרונות לתעשיית הטואלטיקה.

ל-Phoenix שלושה אתרי ייצור בארה"ב, הכוללים אתרים בניו ג’רזי ובאינדיאנה, וכן מרכז מחקר ופיתוח (R&D) והיא מעסיקה 76 עובדים. בשנים 2025 ו-2024 הסתכמו הכנסותיה של Phoenix, על בסיס דוחות ניהוליים שנערכו לפי כללי IFRS, בכ-36.8 מיליון דולר וכ-36.6 בהתאמה, וה-EBITDA  עמד על סך של כ-6.9 מיליון דולר וכ-5.1 מיליון דולר, בהתאמה. 

רכישה זו נועדה לחזק ולהרחיב את פעילותה של תורפז בצפון אמריקה, שהיא אחד משוקי היעד המרכזיים שלה, ולאפשר לה להקים פלטפורמה תפעולית מלאה בארה"ב. העסקה צפויה להוביל לסינרגיות תפעוליות וחיסכון בעלויות בהיקף של כ-2 מיליון דולר.

קרן כהן חזון מנכ"לית תורפז תעשיות ציינה: "אנו מברכים על הצטרפות צוות Phoenix וצוות ההנהלה האיכותי שלה לקבוצת תורפז. הרכישה של Phoenix מהווה צעד אסטרטגי משמעותי עבור תורפז ומחזקת באופן משמעותי את נוכחות הקבוצה בצפון אמריקה – אחד השווקים המרכזיים בעולם בתחום הטעם והריח. שילובה של Phoenix עם פעילות Klabin בארה"ב יאפשר לנו להקים פלטפורמה תפעולית מלאה, הכוללת יכולות פיתוח, ייצור, שיווק ומכירות, אשר צפויה לתמוך בהמשך צמיחת הקבוצה. אנו צופים סינרגיות משמעותיות מהשילוב בין החברות, הן באמצעות איחוד פעילות הייצור והן באמצעות הרחבת הזדמנויות למכירות צולבות (cross-selling) על בסיס הלקוחות המשולב".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש