צחי חג'ג'<br>קרדיט: יח"צ
צחי חג'ג' קרדיט: יח"צ

חברת חג’ג’ אירופה דיווחה הבוקר (ד’) על התקשרות במזכר הבנות (MOU) לא מחייב על בעלת הקרקע, חברת cambela Prod srl, לביצוע עסקת קומבינציה רחבת היקף בעיר קונסטנצה (Constanța).

העסקה מתייחסת למקרקעין בשטח של כ-86 דונם, המיועד בעיקרו למגורים הממוקמים במיקום אטרקטיבי בעיר הנופש ברומניה, שהנה, על פי הודעתה של חג’ג’, "גם עיר הנמל הגדולה ביותר במדינה, עם שדה תעופה בינלאומי והבסיס המרכזי של נאט"ו באזור".

זהו פרויקט ראשון שהחברה צפויה להקים בעיר. חברת הנכס תפעל להוצאת היתר בנייה כאשר עד למועד הוצאת ההיתר בפועל צפויות עלויות זניחות בעבור תכנון ורישוי בלבד.

על פי תוכנית העיר האזורית המאושרת שבתוקף בקרקע (PUZ), הפרויקט יוקם ב-3 שלבים עיקריים וצפוי לכלול זכויות בנייה בהיקף כולל של כ-234 אלף מ"ר כאשר החברה תפעל להוצאת היתר בנייה בעוד עד השגתו צפויות עלויות זניחות בלבד עבור תיכנון ורישוי. התמהיל בפרויקט יכלול בעיקר מגורים – כ-174 אלף מ"ר הכוללים כ-2,115 יחידות דיור, ובנוסף יוקמו בו כ-10,000 מ"ר של שטחי מלונאות, כ-7,000 מ"ר מבני ציבור ופנאי, וכ-2,485 מקומות חנייה.

החברה מעריכה כי סך ההכנסות הצפויות מהפרויקט יעמוד על כ-623 מיליון אירו, כשהרווח הצפוי לחברה (לפני מס, ובניכוי התמורות לבעלי הקרקע) נאמד בכ-129 מיליון אירו. במסגרת מתווה עסקת הקומבינציה, התמורה לה בעלי הקרקע יהיו זכאים הינה לחלק מהשטחים הבנויים בפרויקט, אשר יימסרו להם בתום הקמת כל שלב, בהתאם לשיעור הקבוע בעסקת הקומבינציה.

את העסקה ליווה משרד עורכי הדין Roman Ciuciu & Asociații (RC Partners) שסייע במו"מ ויישום העסקה עם צוות המתואם על ידי השותף Laurențiu Ciuciu. הפרויקט תוכנן ע"י BAM Studio, משרד אדריכלים בראשות מריה קרקאאנו, מייסדת ואדריכלית ראשית.

אריק דרך, מנכ"ל חג’ג’ אירופה: "אנו ממשיכים לפעול להרחבת והעמקת פעילות הייזום, תוך מתן דגש על פריסה גיאוגרפית ברחבי רומניה, במקומות בהם אנו מזהים ביקושים ערים, פוטנציאל השבחה, בשלות לקידום יעיל של הפרויקט להיתר ופוטנציאל רווח משמעותי לחברה. בנוסף, לאור העובדה כי מדובר בעסקת קומבינציה, בה החברה לא רוכשת את הקרקע תמורת תשלום מראש, התשומות הנדרשות עד קבלת ההיתר הינן זניחות יחסית ולאחר חתימת ההסכם המחייב, החברה תחל בתכנון וקידום הפרויקט לטובת הוצאתו אל הפועל".

התקדמות העסקה והחתימה על הסכם רכישה מחייב כפופות להשלמת הליך בדיקת נאותות על ידי החברה ולעמידה בתנאים מתלים כמקובל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש