חברת פומוום (Pomvom), המפתחת פתרונות תיעוד דיגיטלי לפארקי שעשועים, דיווחה היום (ג’) על חתימת הסכם אסטרטגי עם מתחם הבידור AREA15 בלאס וגאס - מוקד תיירותי המושך כ-3 מיליון מבקרים בשנה.
לפי הדיווח, פומוום תספק שירותי תיעוד חווייתי למבקרים במספר אטרקציות במתחם למשך שלוש שנים. בחברה מעריכים כי היקף ההכנסות הכולל מהעסקה יעמוד על 3.6-4.2 מיליון שקל (כ-1.2-1.4 מיליון דולר) לאורך תקופת ההסכם.
ההסכם החדש מדגיש את השינוי במודל העסקי של פומוום, שעוברת להפעלה "ללא כוח אדם" (Non-staffed). במודל זה, החברה מספקת רק את התשתית הטכנולוגית, התוכנה והציוד, בעוד שהנהלת המתחם אחראית על התפעול השוטף ונקודות המכירה.
עבור פומוום, מדובר במהלך שנועד לשפר משמעותית את שיעורי הרווחיות. היקף ההשקעה בציוד ובהקמה מוגדר על ידי החברה כ"אינו מהותי". ההסכם כולל מנגנון תמורה שנתית מובטחת, המגן על החברה מתנודות במספר המבקרים. המודל מבוסס על חלוקת הכנסות ממכירת חבילות תיעוד במתחם ועמלות על כרטיסים שנמכרים מראש אונליין.
מתחם AREA15 ממוקם סמוך ל"סטריפ" המפורסם של לאס וגאס ומהווה את אחד ממוקדי הבידור החדשניים בעיר. עבור פומוום, מדובר בהרחבת פעילות טבעית: החברה כבר פועלת באתר "יוניברסל לאס וגאס" שנמצא באותו מתחם תחת הסכם נפרד מאוגוסט 2025.
הפעילות המסחרית החדשה צפויה להתחיל במהלך המחצית השנייה של שנת 2026. בחברה רואים בחוזה זה חלק מיישום אסטרטגיית הצמיחה בשוק האטרקציות העולמי, תוך דגש על שווקים עם תנועת מבקרים גבוהה לאורך כל השנה, בניגוד לפארקי מים או פארקים עונתיים.
במקביל, החברה הודיעה על עדכון להסכם הלוואה מהותית בו התקשרה במרץ 2024 עם תאגיד בנקאי הנמנה על אחד הבנקים הגדולים בישראל, שהיקפה הכולל 8 מיליון דולר ויתרתה (קרן) נכון למועד זה הינה כ-4.8 מיליון דולר (כ- 15.21 מיליון ש"ח).
במסגרת ההסכם המעודכן נקבע כי החברה תפרע סך של 350 אלף דולר (כ- 1.11 מיליון ש"ח) בתשלום חד פעמי ללא ריבית באפריל 2026, זאת חלף תשלומי הלוואה חודשיים קבועים בסך של מיליון שלוש מאות ותשעה דולר אשר החברה אמורה הייתה לפרוע בין יוני 2026 ועד לאפריל 2027. במהלך תקופה זו ישולמו על ידי החברה תשלומי ריבית בלבד בגין יתרת ההלוואה.
תשלום יתרת קרן ההלוואה, בסך של 4.45 מיליון דולר, יידחה, והיא תפרע ב- 37 תשלומים חודשיים רצופים ושווים החל מאפריל 2027.
עוד סוכם, כי תעודכן אמת המידה הפיננסית, כך שביחס לדוחות הכספיים למחצית הראשונה לשנת 2027 תידרש החברה לעמוד ביחס מזומנים ולקוחות לחלויות שוטפות מההלוואה של 150%, חלף יחס של 200%.