יאיר נחמד, יו"ר ומנכ"ל נאייקס<br>קרדיט: נאייקס
יאיר נחמד, יו"ר ומנכ"ל נאייקס קרדיט: נאייקס

נאייקס (NYAX) מודיעה היום (ב’) על שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת E-Plug, מותג הטעינה לרכב חשמלי של Energy Plus NY, במסגרתו תספק החברה פתרונות תשלום וניהול לרשת הטעינה המתרחבת של החברה בארצות הברית.

E-Plug מפעילה כיום כ-2,200 נקודות טעינה ברחבי ארה"ב, וההסכם החדש נועד לתמוך בהרחבת הרשת הארצית שלה באמצעות שילוב פלטפורמת התשלומים והניהול של נאייקס בעמדות טעינה חדשות.

במסגרת שיתוף הפעולה נבחרה נאייקס כספקית המועדפת של Energy Plus להטמעת פתרונות תשלום, והחברות חתמו על הסכם ארוך טווח לפריסה של מערכות התשלום של נאייקס באלפי עמדות טעינה חדשות מסוג AC ו-DC שיוקמו ברחבי ארה"ב בשנים הקרובות.

בנוסף, Energy Plus תהיה בין המפעילות הראשונות בארה"ב שיאמצו את הפלטפורמה המשולבת של נאייקס וחברת Lynkwell, שנרכשה על ידי נאייקס בדצמבר 2025. הפלטפורמה משלבת יכולות תשלום מתקדמות עם מערכת לניהול ותפעול רשתות טעינה, ומאפשרת חוויית שימוש אחידה הן לנהגים והן למפעילי התחנות.

המערכת מאפשרת לנהגים לבצע תשלום הן דרך אפליקציה והן ישירות בעמדת הטעינה, תוך שילוב נתוני התפעול, הניהול והדיווח הפיננסי בסביבה טכנולוגית אחת. בכך מצטמצמת התלות במספר ספקים שונים ומפושטת פעילות התפעול של מפעילי הרשת.

המהלך משתלב באסטרטגיה של נאייקס להרחיב את פעילותה בתחום טעינת הרכב החשמלי, באמצעות שילוב טכנולוגיית התשלומים הגלובלית של החברה עם יכולות הניהול והתפעול של Lynkwell. הפלטפורמה מאפשרת ליצרני חומרה, חברות אנרגיה, ספקי תוכנה ומפעילי תחנות טעינה לפעול על גבי מערכת אחת הכוללת קבלת תשלומים בעמדות, מערכות ענן לניהול צי העמדות וכלי הפקת הכנסות ודיווח פיננסי.

בחברה ציינו כי השותפות צפויה לתמוך בהאצת פריסת תשתיות הטעינה של Energy Plus בארה"ב ולהרחיב את האקוסיסטם של נאייקס בתחום טעינת הרכב החשמלי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש