בצלאל סמוטריץ<br>קרדיט: פלאש 90, אורן בן חקון
בצלאל סמוטריץ קרדיט: פלאש 90, אורן בן חקון

שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ מקדם פתרון למצוקת ההורים העובדים שנאלצים לבחור אם להישאר בבית להגן על ילידהם או ללכת לעבודה.

על פי המתווה המסתמן, הורה לילדים מתחת לגיל 14 יוכל לצאת לחל"ת במימון המדינה, בכל רחבי הארץ.

המערכה הביטחונית המתמשכת משתקת חלקים נרחבים ממערכת החינוך, והנטל על ההורים העובדים הופך לבלתי אפשרי. בתגובה לכך, באוצר בוחנים מתן אפשרות לאחד ההורים לצאת לחופשה ללא תשלום (חל"ת) ולקבל מענה כלכלי, כל עוד מסגרות הלימוד סגורות.

המהלך נועד למנוע פגיעה אנושה בשכר ההורים שנאלצים להישאר בבית, אך הוא מעורר סימני שאלה בקרב הגורמים המקצועיים המגבשים את מתווה הפיצויים הכללי.

הזכאות תקפה רק בימים שבהם מערכת החינוך באזור המגורים סגורה בהנחיית פיקוד העורף, כאשר רק בן משפחה אחד יוכל לממש את ההטבה בכל זמן נתון.

עם זאת, ההכרזה של שר האוצר תפסה את שותפיו לניהול המשק בהפתעה. בימים אלו עמלים במשרד האוצר, יחד עם נשיאות המגזר העסקי וההסתדרות הכללית, על גיבוש מתווה פיצויים רחב לעסקים ולעובדים שנפגעו מהמצב. כוונתו של סמוטריץ’ לשנות את כללי החל"ת עבור הורים לא הייתה חלק מהתכנון המקורי, והיא צפויה להשפיע על העלויות התקציביות של המתווה כולו.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש