בעוד ענף הבנייה והתשתיות מתמודד עם אתגרי התקופה, במיטב ברוקראז’ רואים דווקא הזדמנות משמעותית באקרשטיין. בסקירה חדשה שפרסמה האנליסטית הבכירה רינת שילה, היא מסמנת את שנות הפעילות 2026-2027 כנקודת מפנה אסטרטגית עבור החברה, עם פוטנציאל "אפסייד" של כ-33% על מחיר השוק.
"עיקר הכנסותיה הם ממגזר התעשיה וההנדסה כאשר להערכתינו בטווח הקצר והבינוני נראה גידול בתפוקות, בהכנסות, ובשיעורי הרווחיות לאור כניסה של מפעלים משמעותיים לפעילות במהלך 2026 ו-2027", כותבת שילה.
"מגזר תעשיה חו"ל כרגע הפסדי, עם השפעה מועטה על הדוחות, ומגזר הנדל"ן בשווי ספרים של כ 850 מש"ח (כולל אשדוד) טומן בחובו פוטנציאל שווי נוסף עם ייזום בבית הצומת בהרצליה ומגדלי אקשרטיין.
"השפעת המלחמה - במגזר ההנדסה נמשכת מגמת הגידול בתחום אמצעי המיגון והאלמנטים המתועשים וצפוי גידול מתמשך בביקוש למוצרי תחום הבנייה המתועשת עם סיום המלחמה ותחילת שיקום ומיגון המבנים באזור עוטף עזה ובצפון הארץ.
"מנועי הצמיחה של אקרשטיין ב-2026 ו-2027 כניסה לפעילות של מספר מפעלים (מפעל צינורות בצפון, מפעל חיפויים, המפעל בירוחם) אשר יאפשרו גידול בכושר הייצור לצד התייעלות וצמצום בהוצאות כ"א.
"סביבה עסקית - הקצאת תקציבי ענק להקמת תשתיות (בהיקפים של מעל 500 מיליארד שקל) ומיגון הגבולות בצפון, בעוטף, במזרח ובסיסי צה"ל בהיקף של 19 מיליארד שקל, ימשיכו לתמוך בביקושים גדלים ורב שנתיים.
"להערכתנו החברה תצמח בצורה משמעותית וכנ"ל לגבי שיעורי הרווחיות – היא תחזור לרמות דו ספרתיות של טרום המלחמה בתעשייה", כתבה שילה.