יאיר הירש, מנכ"ל אלומה<br>קרדיט: יח"צ
יאיר הירש, מנכ"ל אלומה קרדיט: יח"צ

קרן אלומה תשתיות הודיעה הבוקר (ב’) כי חתמה על תיקון להסכם שנחתם באוגוסט 2026 לפיו בכפוף להשלמת הליך לקבלת מימון בנקאי שתבצע גרינמיקס לשביעות רצונה של אלומה תשתיות, על מימוש אופציית ההמרה והשקעה כוללת של כ-45 מיליון שקל בחברת גרינמיקס, מהחברות המובילות בישראל בתחום מיחזור פסולת בניין, וזאת תמורת החזקה של עד 50% מהון המניות, עם אופציה לעלייה לשליטה.

גרינמיקס מפעילה מתקני מיחזור מהמתקדמים בישראל ובעולם, ופועלת ליצירת מוצרי בנייה איכותיים תוך מיחזור קרוב ל-100% מפסולת הבניין. גרינמיקס פועלת במודל zero waste עם שאיפה לצמצום משמעותי של הטמנת פסולת והשבה אקטיבית של חומרי גלם איכותיים לשוק הבנייה.

במסגרת המהלך ובכפוף לאמור, אלומה התחייבה לבצע השקעה נוספת של 25 מיליון ש"ח בגרינמיקס, המיועדת בין היתר לחיזוק מבנה ההון של החברה, מיחזור חוב והמשך צמיחה תפעולית. המהלך משתלב באסטרטגיית הקרן למיקוד בחברות תשתית בשלות בתחומי איכות הסביבה, בעלות פעילות מוכחת ופוטנציאל השבחה משמעותי.

ההשקעה בגרינמיקס מצטרפת לשורת מהלכים אסטרטגיים שביצעה הקרן לאחרונה, ובהם חתימה על הסכמים מחייבים במסגרתם ובכפוף להשלמתם, תבצע הקרן שני אקזיטים משמעותיים: חתימה על הסכם למכירת חברת הפורטפוליו המרכזית אקסלרה בתמורה לכ-500 מיליון שקל (חלק אלומה 81.6%, כ-390 מיליון שקל - השבחה של פי 3.5 בחמש שנים), וכן הסכם למכירת 38% ממניות חברת אסקו לחברה בתמורה ל-61 מיליון ₪ (השבחה של פי 4 בחמש שנים).

יאיר הירש, מנכ"ל קרן אלומה: "הגדלת ההשקעה בגרינמיקס משקפת את האמון שלנו בחברה, בצוות הניהולי ובפוטנציאל ארוך הטווח של תחום מיחזור פסולת הבניין. אנו רואים במהלך זה נדבך נוסף באסטרטגיה שלנו ליצירת ערך באמצעות ליווי פעיל של חברות תשתית בשלות, לצד מימושים סלקטיביים שמחזקים את הקרן ומאפשרים המשך צמיחה.״

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש