אלביט מערכות מדווחת על זכייה משמעותית נוספת בזירה הבינלאומית: החברה חתמה על חוזים בהיקף כולל של כ-275 מיליון דולר לאספקת פתרונות מתקדמים להגנה עצמית למסוקי קרב של מדינה באזור אסיה-פסיפיק. החוזים יבוצעו לאורך חמש שנים.
במסגרת ההתקשרות, אלביט תספק חליפות לוחמה אלקטרונית (ל״א) מקיפות להגנה עצמית אווירית, הכוללות גם את מערכת ה-Mini-MUSIC™ DIRCM, מערכת לייזר מתקדמת ליירוט והטעיה של טילים מונחי אינפרה-אדום. המערך נועד לשפר משמעותית את שרידות המסוקים, להעניק התרעה מוקדמת, זיהוי אוטומטי של איומים ותגובה מהירה בסביבות קרב מורכבות.
המערכות ישולבו בפלטפורמת המסוק ויותאמו לדרישות המבצעיות של הלקוח, תוך שימוש ביכולות חישה אלקטרונית, עיבוד אותות והפעלת אמצעי נגד מתקדמים. מערכת ה-DIRCM של אלביט מבוססת על ניסיון מבצעי נרחב של מאות אלפי שעות טיסה ומיועדת להגן על מסוקים וכלי טיס קטנים ובינוניים מפני איומי טילים מתקדמים.
הזכייה הנוכחית מצטרפת לשורה ארוכה של חוזים בהם זכתה אלביט בשנים האחרונות בתחום ההגנה האווירית והלוחמה האלקטרונית, הן במדינות נאט"ו והן בשווקים אסטרטגיים באירופה ובאסיה.
בוצי מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, מסר כי החוזים משקפים את האמון הגובר של לקוחות באזור אסיה-פסיפיק בפתרונות החברה, וציין כי המערכות מספקות שיפור מהותי בשרידות ובאפקטיביות המבצעית של כלי הטיס.