פרופ אמיר ירון, נגיד בנק ישראל<br>קרדיט: פלאש 90
פרופ אמיר ירון, נגיד בנק ישראל קרדיט: פלאש 90

הפעילות במשק ממשיכה להתרחב. לצד זאת, מאז החלטת הריבית האחרונה נרשמו מספר התפתחויות משמעותיות: ראשית סביבת האינפלציה ירדה, שנית, חל יסוף נוסף בשע"ח, דבר שצפוי לסייע בהפחתת לחצי האינפלציה", כך אמר נגיד בנק ישראל, הפרופ’ אמיר ירון במסיבת העיתונאים שלאחר הורדת הריבית המפתיעה.

בנק ישראל הוריד את ריבית ב-0.25% לרמה של 4% - בניגוד למרבית התחזיות בשוק.

הנגיד ירון הסביר: "שוק העבודה הדוק אך ישנם סימנים להתמתנות מגבלות ההיצע בשוק העבודה. לאור כל אלה, ולמרות שהמדד הבא צפוי להעלות את האינפלציה ואולי אף קרוב לגבול העליון של היעד, הוועדה החליטה להוריד את הריבית כבר כעת. זאת על רקע הערכתה שהעלייה הצפוייה באינפלציה משקפת אלמנטים טכניים, כאשר במדדים שלאחר מכן צפוייה האינפלציה לשהות בסביבת מרכז היעד. ההחלטה עולה בקנה אחד עם מה שכבר אמרתי בעבר, לפיו הוועדה פועלת בהתאם לנתונים ולהערכת ההתפתחויות הכלכליות העדכניות. תוואי הריבית ימשיך להקבע בהתאם להתפתחות האינפלציה, לפעילות המשק, לאי הוודאות הגיאופוליטית ולהתפתחויות הפיסקליות.

"בהקשר זה אציין את תחזית חטיבת המחקר על פיה בתרחיש הבסיס בסוף שנת 2026 הריבית תעמוד על 3.5%. חשוב להדגיש כי הוועדה ממשיכה להעריך שבתרחיש הבסיס תוואי הריבית בעתיד יוסיף להיות הדרגתי וזהיר. במיוחד, יהיה חשוב לוועדה לבחון את השפעות הורדות הריבית שבוצעו עד כה על הפעילות והאינפלציה, ושזו מתייצבת בקרבת מרכז תחום היעד", אמר ירון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 4
    לא הבנתי "התמתנות שוק העבודה" ומדד דצמבר.

    לתומס. שוק העבודה הדוק. אין אבטלה. רק חיכוכית. כל מי שרוצה מוצא ומי שמקבל אבטלה זה מעט מפוטרים שלא מוכנים להתפשר. בצדק. יש להם ביטוח. אבל ממש לא הבנתי מה זה התמתנות מגבלות ההיצע ? הוא צופה ששוק העבודה יוצף בישראלים? ההיצע יעלה? איזה סימנים הוא רואה לכך? וממש לא הבנתי איך המדד הבא צפוי להעלות אינפלציה. שנה שעברה דצמבר היה מינוס 0.3%. למה שהשנה יהיה יותר? האם בדצמבר הייתה עליה של מחירים ביוזמה ממשלתית שהיא חד פעמית? 10 ימים יגידו.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 05/01/2026 17:39
  • 3
    בדיוק ההיפך אבל זה נתון לפרשנות

    ל 2 הצדדים. לדעתי השוק יבחר דווקא לקנות עוד שקלים ולא דולרים.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • סוחר אופטימי
    • 05/01/2026 17:21
  • 1
    איזה פוליטיקאי..

    מה זה "שוק עבודה הדוק"?? קשה לו לומר ששוק העבודה הוא חזק ואיתן והאבטלה בנמוכים??|8|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • תומס הקטר
    • 05/01/2026 17:15