עופר ינאי, יו"ר נופר אנרגיה<br>קרדיט: ראובן קופיצ'ינסקי
עופר ינאי, יו"ר נופר אנרגיה קרדיט: ראובן קופיצ'ינסקי

"רכישת הנתח המקנה שליטה באלומיי היא אבן דרך אסטרטגית משמעותית במימוש תוכנית הצמיחה שלנו", אמר עופר ינאי, מנכ"ל ודירקטור בנופר אנרגיה, עם הדיווח הרשמי על עסקת הענק בשוק האנרגיה המקומי.

אתמול דווח ב"כלכליסט" על העסקה לפיה ינאי ירכוש את השליטה באלומיי בכחצי מיליארד שקל, אך רק בערב החברות הוציאו התייחסות רשמית להודעה, ובזמן הזה המידע כבר הזיז את המניות בשוק, ולציבור הרחב נותר להסתכל מהצד.

במסגרת העסקה, בכפוף להתקיימות התנאים המתלים, נופר תרכוש 45.9% מבעלי השליטה של החברה הנרכשת (שלמה נחמה, רני פרידריך וענת רפאל). בתמורה כוללת של כ-458.5 מיליון שקל המבוססת על שווי אלומיי של 1 מיליארד שקל. נופר תממן את הרכישה באמצעות מקורותיה העצמיים, אחרי שגייסה הון מהציבור.

ינאי מסביר כי "עסקה זו אינה מהווה רק הרחבת הפורטפוליו של נופר, אלא מינוף של שלושה עקרונות ליבה: ראשית, התאמה אסטרטגית מלאה לשווקי יעד בהם אנו מעוניינים להעמיק את פעילותנו. שנית, כניסה לתחום האנרגיה הקונבנציונלית באמצעות החזקת אלומיי בתחנת הכוח דוראד אשר מחזקת את מעמדה של נופר על ידי הרחבת תמהיל הייצור, ושלישית יצירת סינרגיה תפעולית ופוטנציאל השבחת נכסים על ידי שילוב הניסיון והמומחיות של נופר ואלומיי. בפרט, חשוב לי לציין את הערכתי הרבה לצוות אלומיי ובפרט לרני פרידריך אשר צפוי להמשיך בתפקידו כמנכ"ל אלומיי."

רני פרידריך, מנכ"ל ודירקטור ב אלומיי, אמר: "המהלך של העברת השליטה מקבוצת השליטה הקיימת לחברת נופר נועד לבצע העברת שליטה מסודרת להבטחת עתיד אלומיי ושגשוגה. אלומיי תמשיך לפעול במהלך עסקים רגיל, תוך שמירה על עובדיה המסורים והשדרה הניהולית ותפעל להרחבת פעילותה בעתיד."

אלומי קפיטל הנה חברה ישראלית העוסקת בייזום, הקמה ותפעול של מתקני אנרגיה. אלומיי פועלת במספר מדינות ובהן: (1). ישראל- החזקות בתחנת הכוח דוראד ( 16.9% ) ופרויקט אגירה שאובה צוק מנרה ( 83.33% ), (2). ארה"ב- נכסים מניבים בהספק של 38 MW, 25 MW בהקמה ו (3). איטליה- נכסים מניבים בהספק של 38 MW (51%), 160 MW (51%) בהקמה וכ-264 MW בייזום, (4). ספרד- פרוטפוליו משמעותי של פרויקטים מניבים בהספק כולל של 336 MW (חלק החברה 186 MW ), (5). הולנד- שלושה מתקני ביו-גז בהספק כולל של 16.3 מיליון Nm3 בבעלות מלאה. שווי השוק של אלומיי הנו 970 מיליון שקל ליום העסקה. לאלומיי ארבע סדרות אג"ח בסך כולל של כ-954.6 מיליון שקל. בעלי המניות באלומיי הנם בעלי השליטה שלמה נחמה, רני פרידריך וענת רפאל להם אחזקה משותפת של כ- 45.9% , מהם נרכשות המניות במסגרת העסקה, בעלי עניין מוסדיים 38.8% והיתרה בידי הציבור (כ- 15.3% ).

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש