תמי אוחנה קול, מנכ"לית מיכפל<br>קרדיט: מאי כהן
תמי אוחנה קול, מנכ"לית מיכפל קרדיט: מאי כהן

חברת מיכפל טכנולוגיות, מקבוצת פורמולה, העוסקת במערכות תוכנה לתחום השכר והמשאב האנושי, הודיעה הבוקר (א’) על רכישת 60% מקבוצת צבירן בעסקה בהיקף של עד 56 מיליון שקל. העסקה כוללת תשלום של 48 מיליון שקל במועד ההשלמה ותמורה מותנית נוספת של עד 8 מיליון שקל, בהתאם לעמידה בתוצאות עתידיות.

קבוצת צבירן (JTG ייעוץ משאבי אנוש בע"מ וחברות הבת שלה), מספקת ייעוץ ונתוני שכר, ייעוץ פנסיוני והטבות לעובדים למגוון רחב של לקוחות מהמגזר הציבורי והפרטי, בהם חברות מובילות בתחומי ההייטק, פארמה, תעשייה מוצרי צריכה ומשרדי ממשלה. בשנת 2024 הסתכם מחזור ההכנסות המאוחד של הקבוצה בכ-30 מיליון שקל והרווח התפעולי המאוחד בכ-8.5 מיליון שקל.

העסקה שלוותה ע"י בנק ההשקעות ווליו בייס, ממומנת ממקורותיה של מיכפל, ובפרט מכספי ההנפקה האחרונה, ומהווה מימוש ישיר של אסטרטגיית הצמיחה של החברה הכוללת צמיחה אורגנית במקביל לצמיחה באמצעות רכישת חברות משלימות בעלות מחזורי פעילות משמעותיים. החיבור העסקי בין מיכפל טכנולוגיות וקבוצת צבירן צפוי לייצר סינרגיה עסקית וטכנולוגית משמעותית, שתאפשר הרחבת פעילות החברה בתחום פתרונות השכר, הגיוס, הנוכחות, הפנסיה ומשאבי האנוש, ותעמיק את אחיזתה בשוק.

תמי אוחנה-קול, מנכ"לית מיכפל טכנולוגיות, מסרה: "הרכישה של קבוצת צבירן מהווה מהלך מובהק בהתאם לאסטרטגיה שהצגנו במהלך תהליך ההנפקה, לפיה אנו רואים במיזוגים ורכישות נדבך מרכזי בצמיחה העתידית של החברה, ואנו בוחנים גם בימים אלה השקעה בחברות נוספות התואמות את פעילותנו בתחומי התוכנה בעולמות בהם אנו מתמחים. החיבור בין מיכפל טכנולוגיות וצבירן יוצר פלטפורמה רחבה וחזקה יותר בתחומי השכר, הנוכחות, הפנסיה ומשאבי האנוש. הסינרגיה עם צבירן צפויה להאיץ את קצב הצמיחה שלנו בתחומי ניהול השכר והמשאב האנושי, להעשיר את הערך ללקוחותינו ולחזק את מעמדנו בתחומים אלו. אנו ממשיכים לפעול להמשך צמיחה, תוך שילוב פתרונות ענן ובינה מלאכותית, במטרה לייצר ערך ללקוחותינו ולכלל בעלי העניין בחברה".

ניסים ג’רבי, שותף מנהל בצבירן, הוסיף: "המיזוג עם מיכפל טכנולוגיות מסמן עבור צבירן קפיצת מדרגה ופוטנציאל התפתחות משמעותית בשנים הבאות. שילוב הידע שלנו בתחומי תגמול עובדים, פנסיה ופיננסים עם פתרונות ענן ו-AI מתקדמים יאפשר ללקוחות ליהנות משקיפות, דיוק ותהליכי עבודה יעילים יותר. יחד נוכל להמשיך להרחיב את בסיס הלקוחות שלנו, ולבנות תשתית חדשנית שתשרת את המעסיקים של היום ואת צורכי ניהול ההון האנושי של המחר".

בחודש ספטמבר השלימה מיכפל הנפקת מניות ראשונה (IPO) בבורסה בתל אביב, שזכתה לביקושים של כ-420 מיליון שקל. במסגרת ההנפקה גייסה החברה כ-300 מיליון שקל מגופים מוסדיים מובילים תמורת כ-28% ממניותיה, לפי שווי של כ-1.07 מיליארד שקל לאחר הכסף. בין הגופים שהצטרפו כבעלי עניין נמנים מנורה, קבוצת מגדל ביטוח ובית ההשקעות אנליסט. מיכפל, שנוסדה ב-1983 ונרכשה ב-2017 על ידי קבוצת פורמולה, נחשבת לאחת החברות המובילות בישראל בתחומי השכר, הגיוס, הנוכחות, הפנסיה ומשאבי האנוש. החברה משרתת מעל 15,000 לקוחות ופועלת בעצמה ובאמצעות 10 חברות בנות, תוך פיתוח והטמעת פתרונות ענן, בינה מלאכותית, כלי אוטומציה ומערכות טכנולוגיות לניהול תהליכים עסקיים ופיננסיים מורכבים.

בסיכום המחצית הראשונה של 2025 רשמה מיכפל צמיחה של כ-29% בהכנסות לכ-97 מיליון שקל, לצד עלייה של כ-47% ב-EBITDA המתואם לכ-36 מיליון שקל. על פי תקציב החברה, שנת 2025 צפויה להסתיים עם צמיחה של כ-23% בהכנסות וכ-34% ב-EBITDA המתואם. מיכפל צופה להמשיך ולהוביל חדשנות בתחומי פעילותה, תוך ניצול סינרגיות בין חברות הקבוצה והאצת הצמיחה באמצעות כספי ההנפקה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש