קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

מנייתה של זוז פאוור בולטת גם היום (ה’) בעליות שערים של 13% במסחר בתל אביב, בהמשך לעליות שרשמה השבוע, ומה שמשלים זינוק של כ-52% במניה בחודש האחרון. בפעם האחרונה ש זוז פאוור זינקה ללא הסבר, בלי הודעות לבורסה או בכלל, זה נגמר בגיוס פרטי ענק של התחייבות מוסדיים ומשקיעים פרטיים בהיקף של 180 מיליון דולר וזאת בשער של דולר אחד למניה, נמוך משמעותית מהמחיר ששרר בשוק. המהלך נועד לכניסתה של החברה לתחום הקריפטו בכוונה להפוך לחברת אוצר דיגיטלי. או במלים אחרות - לרכוש ביטקוין. המומנטום החיובי במניה נרשם למרות הדוחות שפרסמה בשבוע שעבר למחצית הראשונה של 2025, אותה סיימה בהפסד של 7 מיליון דולר, בהשוואה להפסד של 5.2 מיליון דולר במחצית הראשונה אשתקד.

מניה נוספת שבולטת בעליות היא פרפל ביוטק שטסה ב-40% ברקע לדיווח על נתונים חדשים התומכים בעיצוב הייחודי של הנוגדן הטרי-ספציפי CAPTN-3 IM1240 בשיתוף בית הספר לרפואה אייקן במאונט סיני. החברה, חברת תרופות בשלבי פיתוח קליניים המתמקדת בטיפולים חדשניים שמטרתם להתגבר על התחמקות מערכת החיסון ועל עמידות לתרופות בגידולים, דיווח כי נצפו השפעות סינרגטיות בין זרועות ה־NK וה־T cell engager של IM1240 – שילוב ייחודי בפלטפורמת CAPTN-3; ניתוח של כ־26 אלף טרנסקריפטומים אנושיים מצביע כי ביטוי NKG2A מלווה באופן עקבי בחלבון 5T4 ברקמות סולידיות (אך לא בדם), מה שתומך בעיצוב של IM1240; IM1240 הוא הנוגדן הטרי-ספציפי הראשון בפלטפורמת CAPTN-3 המכוון ל־5T4 – אנטיגן חדש הקשור בגידולים – ומתקדם לקראת ניסוי קליני ראשון בבני אדם, עם הגשת IND מתוכננת ל־2026.

מאסיבית מזקנת ב-19.5% בהמשך לעליות שרשמה אתמול עם כניסתה לתחום הביטחוני כאשר דיווחה על מזכר הבנות לשת"פ עם חברת קונפרסט על מנת לתת מענה לזמן האספקה הארוך של תבניות לרכיבים מרוכבים - מרכיב חיוני בהליכי פיתוח וייצור כלי טיס מתקדמים - לכתבה המלאה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש