שוק המניות בישראל מתקרב לסיום הקיץ וזה אומר שגם עונת הדוחות לסיכום הרבעון השני תגיע לסיומה בסוף החודש. השוק המקומי עבר את החודש אוגוסט בצורה טובה כשהשוק נע כחודשיים בתנועה צידית לאחר המהלך העולה החד של חודש יוני האחרון. במדדים המובילים, ת”א 35 ות”א 125 עלו ב-1.06% ו-1.05% בהתאמה. החלטת הריבית בשבוע האחרון לא הביאה בשורה כשהיא נשארת ברמה של 4.5% בפעם ה-13 ברציפות.
חדשות השבוע היו בסימן מבול של דוחות כספיים, מימון ישיר רשמה גידול של 31% בהוצאות להפסדי אשראי. עזריאלי פרסמה דוחות לרבעון אבל הכותרות היו בעיקר על עזיבת המנכ”ל רון אבידן לאחר 4 חודשים בלבד. ביג פרסמה דוחות עם עליה של 17% ב-NOI ל-492.7 מיליון שקל. חילן רשמה רווח נקי של 60.6 מיליון שקל, עליה של 15% ביחס לתקופה המקבילה. רמי לוי רשם עליה בהכנסות ושחיקה ברווח הגולמי על רקע העמקת מבצעים ותחרות גוברת. דלק קבוצה רשמה עליה של 40% בהכנסות ל-3.5 מיליארד שקל שלא תורגמו לשורה התחתונה.
שיכון ובינוי עברה לרווח ועליה של 24% בהכנסות, אישרה את תנאי שכרו של המנכ”ל בירמן למרות התנגדות האספה הכללית. דיפלומט ממשיכה להנות בישראל, ההכנסות בישראל עלו ל-958 מיליון שקל מעל כל פעילות בחו”ל גם יחד. בית ההשקעות איביאי פרסם דוחות מאכזבים העלייה בהכנסות לא תורגמו לשורה התחתונה. מגדל פרסמה דוחות חזקים ביום המסחר האחרון של השבוע, זינקה בחדות ומשכה למעלה את מדד הביטוח לעליות חדות וחריגות של מעל 8%. ביטוח ישיר גם כן זינקה בחדות לאחר עליה של 92% ברווח הנקי ל-101.2 מיליון שקל. חברת הבניה דמרי רשמה רבעון שני חלש עם ירידה בהיקף מכירת הדירות ל-176 לעומת 247 יח”ד ברבעון המקביל.
בארה”ב שוק המניות רושם ירידות שערים ב-5 ימי המסחר האחרונים אם כי לא בצורה דרמתית שמשנה את מבנה המחירים במדדים, לפחות לא לבינתיים. תחום ה-AI קבל מספר ידיעות מצננות הראשונה מסם אלטמן, מנכ”ל חברת אופן AI בעלי צ’ט GPT אולי המנוע המוביל בתחום שהזהיר עוד בסופ”ש הקודם על בועות בתחום ועל הערכות שווי עצומות שיגמרו במחיקות ענק. הצטרף אליו מחקר על כך שבינה מלאכותית לומדת לא מצליחה להביא לביצועים טובים יותר בארגונים ובנוסף לזה, כתבה באתר אקונומיסט שהשווה את פלנטיר לתמחור בועתי בדומה לסיסקו בשיא בועט הדוט קום לפני מעל 25 שנה. בשבוע הבא תשומת הלב של השוק תהיה לדוחות של חברת אנבידיה שיפורסמו ביום רביעי לאחר נעילת המסחר. לאנבידיה שווי שוק של 4.3 טריליון דולר, משקלה במדד ה-S&P 500 עומד על 7.88% ובנאסד”ק 100 משקלה קרוב ל-10%.
מהמניות הבולטות השבוע במדד ת”א 125 נציין את תדיראן גרופ, איידיאיי ביטוח וישרוטל אשר עלו 21.4%, 14.2%, ו-13.9% בהתאמה. מנגד, בלטו בירידות שערים שוב אנרגיה, בית שמש ואיביאי בית השקעות אשר השילו מערכן 13.5%, 11.7% ו-9.3% בהתאמה.
מכלל מניות השוק נציין את חלל תקשורת, מטריסלף ופלסאנמור אשר עלו 42.8%, 40.8%, ו-23% בהתאמה. מנגד, מניות אנלייבקס, מרחביה אחזקות וווטר אי או השילו מערכן 32.9%, 28.7% ו-20.6% בהתאמה.
בסיכום שבועי מדד ת”א 35 עלה ב-1.05%, מדד ת”א 90 עלה ב-0.89%, מדד הבנקים ירד ב-0.46%, מדד הנדל”ן ירד ב-0.12%, מדד הנפט וגז עלה ב-2.17% ומדד הביומד עלה ב-1.38%. בשוק המט”ח הדולר עלה השבוע 0.9% וכעת (שישי) נסחר ברמה של 3.4040 מול השקל.
מדד המעו”ף – תחזית טכנית
מדד ת”א 35 סגר את שבוע המסחר בעליה של 1.05% וננעל ברמה של 2,998.57 נקודות. המדד רשם עליות מתונות שבוע שני ברציפות ללא דרמות מיוחדות. טכנית, המדד קיבל גג באמצע השבוע סביב אזור התנגדות ברמה של 3,000/10 נקודות, נסוג לאחור וחזר לסגירה סביב אזור זה בחמישי האחרון. הנסיגה של יום רביעי האחרון יוצאת סוג של תמיכה לטווח הקצר ברמה של 2,970 נקודות. בראיה רחבה המבנה הטכני של השוק חיובי, התנועה הצידית האחרונה מעידה על עוצמה של השוק ולא על חולשה יציאה קדימה יכולה להביא לסיום התנועה הצידית/תיקון ולהכניס גל עולה מחודש בשוק. התנגדות קרובה ומשמעותית קיימת בשיא האחרון סביב 3,070/5 נקודות.

מדד הבנקים
מדד הבנקים רשם שבוע שלילי עם ירידות קלות וגם הוא ממשיך בתנועה הצידה כבר חודשיים. תמיכה קרובה קיימת סביב אזור של 7,000 נקודות. התנגדות קיימת בגבוה האחרון סביב 7,500 נקודות. יציאה מהטווח תוכל להגדיר את הכיוון לטווח הקצר

מדד ת”א נדל”ן
המדד נסחר חלש השבוע ונראה שיצא שיא יורד באמצע השבוע ולאחר מכן נסוג לאחור. טכנית, המדד אחרי עליה חדה ותיקון עמוק בהתאם. תמיכה קרובה חשובה קיימת סביב 1,260/70 נקודות, נמוך אחרון וגבוה קודם שנפרץ. התנגדות קרובה קיימת בגבוה השבועי 1,350/3 נקודות. להערכתי נמשיך לראות לחץ במדד במקרה הגרוע ובמקרה הטוב תנועה צידית בטווח המחירים של השבועיים האחרונים.

דולר-שקל
הגמגום בבורסות ארה”ב הביאה להתחזקות קלה של הדולר בסיכום שבועי ומסחר סביב 3.40 דולר לשקל. תמיכה קרובה קיימת בשפל האחרון סביב 3.37, התנגדות בגבוה השבועי 3.42 ולאחר מכן 3.46. רק דרמה בשווקים תביא להתחזקות הדולר מול השקל לגבוהים חדשים.

ביטקוין
הביטקוין נסחר תחת לחץ בימים האחרונים כשהוא מגיע לתמיכה סביב 112 אלף דולר ובשלב זה מחזיק מעמד סביב הנמוכים האחרונים. ירידה משם בצורה משמעותית תיתן סיגנל שלילי ואפשרות לתחילת תיקון לאחר העליות האחרונות

מדד ה-DAX הגרמני
המדד הוריד תנודתיות בצורה משמעותית ונסחר בצורה טכנית חזקה שיכולה להביא ליציאה קדימה ולשיאים חדשים. אזור ההתנגדות קיים סביב 24,600/30 נקודות נעילה מעל יכולה לפתוח יעדים עולים ואולי להאיץ מומנטום לקראת הישורת האחרונה של הרבעון השלישי.

מדד ה-S&P500
לאחר גבוה חדש המדד התקפל מטה בשבוע האחרון ויצא לתיקון קטן לאחר הריצה קדימה בחלקו הראשון של חודש אוגוסט. טכנית, המדד חוזר להתמודד עם ממוצע 20 כשהוא סוגר אתמול (ה’) מתחתיו לאחר 5 ימי מסחר של ירידות שערים. מניסיון עבר לאחר ירידות רצופות של 5 ימים מגיע תיקון שקוטע את הרצף השלילי בצורה כזו או אחרת. בראיה יותר רחבה על המדד תמיכה קרובה קיימת סביב 6,200 נקודות כל עוד השוק נסחר מעל אזור זה הוא חיובי בטווח הקצר.

עזריאלי קבוצה
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 35. המניה רשמה שבוע מסחר שלילי לאחר שנבלמה ביום ראשון באזור ההתנגדות האופקי 34,600-34,830 נקודות ומאז ירדה עד לאזור התמיכה האופקי סביב 31,280 נקודות שם התהפכה ביום המסחר האחרון. טכנית אזור זה תמך בירידות שנרשמו בתחילת החודש ולאחר ההיפוך שנרשם השבוע אזור זה הפך לתמיכה מהותית לטווח זמן הקצר וכל עוד נסחרת מעליה מבנה המחירים החיובי נשמר. בשלב זה קיימת אפשרות לתחילת תיקון עולה חזרה לאזור ההתנגדות הנ”ל ורק סגירה מתחת ל- 31,000 נקודות תבטל את הנחת העבודה הנוכחית.

אל על
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. לאחר שרשמה בשבוע שעבר שפל עולה, השבוע נפתח בעליות שערים וביום חמישי אף פרצה בתחילת המסחר את אזור ההתנגדות האופקי סביב 1,440 נקודות, אולם התהפכה במהלך המסחר לירידה ובכך נרשמה פריצת שווא. מחזור המחסר היה נמוך ולא תמך בפריצה. טכנית מבנה המחירים נותר חיובי וטווח המסחר הנוכחי הינו 1,340-1,440 נקודות וההנחה היא המשך התכנסות מתחת לאזור ההתנגדות בציפייה לפריצה ויציאה לשיאים חדשים.

פרטנר
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. בתחילת חודש יולי המניה פרצה כלפי מעלה את אזור ההתנגדות האופקי סביב 2,650 נקודות ויצאה לגל עליות מרשים עד לאזור 3,230 נקודות שם נבלמה והחלה לתקן כלפי מטה. מאז מתהווה תבנית המשך לגל העליות האחרון כאשר אזור 3,000 נקודות סומן כאזור תמיכה חשוב לטווח הקצר ולקיומה של תבנית ההמשך הנוכחית. פריצה וסגירה מעל 3,230 נקודות תהווה טריגר לסיום תקופת ההתבססות הנוכחית והמשך המגמה העולה.

פמס
מניות החברה נסחרות במדד ת”א SME60. המניה פרצה בתחילת שבוע המסחר את אזור ההתנגדות האופקי סביב 15,420 נקודות וביום רביעי נסוגה חזרה לאזור הפריצה וביום חמישי התהפכה מעל אזור זה. טכנית הפריצה של אזור ההתנגדות יחד עם התבססות מעל אזור הפריצה מגדילים את האפשרות להמשך התיקון העולה כאשר מחיר היעד הקרוב סומן סביב 17,000 נקודות שם תיבחן מחדש.

מימון ישיר
מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. המניה נסחרת במגמה שלילית מאמצע חודש יולי לאחר שנכשלה בפריצה של אזור 60,000 נקודות וירדה עד לאזור התמיכה החשוב 47,140-48,440 נקודות. בשבועיים האחרונים המניה המתבססת באזור התמיכה הנ”ל וביום המסחר האחרון המניה עלתה בכ-4.5% בליווי מחזור מסחר גבוה יחסית אשר מהווה טריגר חיובי לתחילת תיקון עולה עם יעד ראשון באזור 54,000 נקודות.
