קרדיט: יח"צ
קרדיט: יח"צ

מיטרוניקס פרסמה אמש דוחות חלשים לרבעון השני של השנה, בציפייה כי ברבעון השלישי בו בכדור הצפוני בצפון אמריקה המכירות אמורות להיות גבוהות יותר, אך בינתיים המנכ"ל שרון גולדנברג מתפטר לאחר 4 שנים, והחברה מתמודדת עם קשיי לוגיסטיקה במרכז החדש בארה"ב, ועם תביעה של 90 מיליון שקל מספק הזרקות הפלסטיק של החברה.

הכנסותיה של מיטרוניקס צנחו ב-15.2% ל-514.8 מיליון שקל ברבעון השני - מתחת לטווח התחזיות שהציבה החברה לעצמה של 600-530 מיליון שקל. הירידה מיוחסת לחוסר יכולתה לממש אספקה של הזמנות מהמרכז הלוגיסטי החדש בתפעולה של החברה, מה שהקשה על מכירות אונליין. מיטרוניקס מעריכה כי בגין הכשל התפעולי היא איבדה הכנסות של 14 מיליון דולר.

המכירות בצפון אמריקה ירדו ברבעון ובמחצית ב-18% ו-27% בהתאמה, והמכירות באירופה ירדו ב-18% ובכ-15% בהתאמה. דווקא באוקראינה נרדמה עלייה של 34% ברבעון ושל 30% במחצית, מה שמשקף את ביצועי MTAU ואת תרומת איחוד פוקוס.

האתגרים התפעוליים גררו אבדן הכנסות של 50 מיליון שקל במגזר מנקים לבריכות שמכירותיו ירדו ב-15.8%. מכירות המנקים לבריכות ציבוריות ירדו ב-12.8%.

שינויי מטבע השפיעו על הרווח הגולמי ועל הרווח התפעולי בהשוואה לרבעון המקביל - המסתכמת בקיטון של 18.1 מיליון שקל במכירות, קיטון של כ-8.1 מיליון שקל ברווח הגולמי ובקיטון של 3.7 מיליון שקל ברווח התפעולי.

צבר ההזמנות של החברה עלה ב-34% ל-101.9 מיליון שקל בעיקר בשל אספקה שלא סופקה במהלך הרבעון השני בשל האתגרים התפעוליים של המרכזים הלוגיסטים בצפון אמריקה.

הרווח הגולמי ברבעון ירד ל-181.3 מיליון שקל בהשוואה לרווח גולמי של 247.5 מיליון שקל. הרווח התפעולי ירד ל-31.2 מיליון שקל ברבעון השני לעומת 73.3 מיליון שקל ברבעון המקביל.

בשורה התחתונה, הרווח הנקי צנח ב-71% ל-12.2 מיליון שקל בהשוואה ל-43.2 מיליון שקל ברבעון מקביל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש