אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס<br>קרדיט: רועי שור
אסא (אסי) לוינגר, מנכ"ל אנרג'יקס קרדיט: רועי שור

אסא לוינגר, מנכ"ל אנרג’יקס, התייחס בשיחת הוועידה לפרויקט תחנת הרוח בגולן שבגין התנגדות תושבי האיזור החברה ביצעה מחיקה בסך 36 מיליון שקל ברבעון השני של השנה. אתמול העריכה החברה כי הפרויקט עשוי שלא להתקדם לשלב ב’ בשל התנגדות הדרוזים בגולן אבל בשיחת הוועידה לוינגר נשמע נחוש יותר.

"אנחנו מתכוונים להקים את הפרויקט הזה במלואו, את כל ה-21 טורבינות. לא חושב שהיינו נחושים להשלים את הפרויקט כמו עכשיו. נערכנו עם קבלנים מקומיים להקמת הפרויקט, התחלנו בעבודות הקמה, קבוצה קטנה של 30 פורעי חוק עוכרי ישראל החליטו להתנגד לפרויקט מסיבות לאומניות - הם לא רוצים פרויקט על אדמה סורית כבושה. אנחנו לא מאמינים שהם מייצגים את האוכלוסייה. אזלת היד של המשטרה באה לידי ביטוי בחוסר היכולת שלה לאבטח את העבודות ולכן אנו נערכים עם אבטחה משלנו. אנו עושים את כל הפעולות הנדרשות כדי שהפרויקט יקום אך החלטנו לפרק את הפרויקט לשני שלבים".

הפרויקט כולל 21 טורבינות בהספק כולל של כ-100 מגה-וואט, בעלות הקמה של כ-700 מיליון שקל. אתמול פרסמה החברה דוחות והביעה ספקות להקמת הפרויקט ללא התתערבות המשטרה. "בהעדר מעורבות אינטנסיבית של ממשלת ישראל להגעה להסדר והנחיית משטרת ישראל לאבטחת הקמת הטורבינות, החליט הדירקטוריון כי ההסתברות להקמתן נמוכה מ-50%", נכתב בדוחות החברה.

בניגוד לדבריו של לוינגר, אמנם מדובר במיעוט דרוזי אבל לא בקומץ של מתנגדים, שכן בהפגנות ב-2023 נגד המהלך אותו "קומץ" כמעט והשתלט על תחנת המשטרה במג’דל שאמס והמחלוקת הגיעה עד לראש הממשלה נתניהו.

נוכח חוסר היכולת של המשטרה כפי שהחברה העידה, אולי כדאי להיצמד למה שכתבה החברה בדוחות מאשר לדברים שנאמור באופטימיות בשיחת הוועידה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 8
    חתיכת אפס תאב בצע, מכל מקום זורקים

    אתכם ואתה גיבור גדול נטפל לדרוזים. גם אצלנו בגליל התחתון לא רצו טורבינות. באים כמה חסרי ערכים מתל אביב (או קיסריה) ומנסים לשנות לנו את איכות החיים ולמלא את הכיסים שלהם. ועוד נטפל לדרוזים, גיבור גדול. תבין לא רוצים אתכם כאן, חשמל סולארי זה הפתרון המועדף בארצנו. תתבייש.

    • רוני קרחוני
    • 13/08/2025 09:15
  • 7
    מסכים עם רוב מה שכתבת, אבל מה שטוב

    לאירופה - טוב לישראל. אני לא מומחה לנושא ולא יודע התקנים באירופה לגבי מרחק מהבתים. רק אומר לאמץ אותם. לטובת או לרעת המפעילים בארץ. מסכים כמעט עם כל הטיעונים שלך. מגורי מנכל עם ילדים ליד מה שחשוד כמפגע - יורידו חששות. ואם מבוגר - אז נכדים. תרף לרוב החששות. בז"ן - אנטנות סלולאריות. אני מאמין שלא מזיקות ואפילו מקטינות קרינה מהמכשיר שמתאמץ פחות. אז לשים על בתי בכירים או נכדיהם. לגבי הציפורים כתכבתי - בטוח שמזיק. קטלני. בבקע הסורי אפריקני לא עובר שביל אלא אוטוסטרדה של נדידה. מהצפופות בעולם. אבל זה יותר בעייתי באיזור כוכב הירדן. בגולן עלול להזיק לנשרים שנכחדים. לא מסכים לגבי המראה. אני חושב שזה יפה. אבל אולי אתה צודק. מתאים למישורים ולים השטוח באירופה - פחות לגולן.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 12/08/2025 16:13
  • 5
    אבו סנאן

    בושה וחרפה לכנות את הדרוזים עוכרי ישראל, ולהפוך את תאוות הבצע לכסף לאיום על המדינה. הרי כל תושבי הגולן יפסידו הטבע יפסיד ותושבי המדינה יפסידו את פינת החמד היחידה שנשארה בארץ וכל זה בשביל לנפח את הכיסים והאגו שלך. חתיכת גזען אגואיסט שלמתה כסף לעסקנים מהזן שלך רמתם אנשים זקנים, הכל מותר בשם הכסף, והממשלות לדורות נתנו כל חלקה טובה בארץ לטייקונים כמוך לנצל ולהתעשר. למה בית המשפט התערב כאשר רצו להקים חווה בקרבת הישוב לבון ובטל את הקמתה, למה לא אמרתה עוכרי ישראל! אבל בית המשפט לא יתערב אצל הדרוזים וייתן לכם להמשיך לנסות לרמוס ולרמות עד שיצליחו. זאת הדרך שלכם מאז ומתמיד ואנחנו לא נתן לך להקים חווה על אדמת הדרוזים. אגב בחודשים האחרונים ראינו כמה עוכרי ישראל יש במדינה ומעניין כולם יהודים לא דרוזים. תתבייש לך

    • מופיד עזאם
    • 12/08/2025 15:10
  • 4
    כמה נמוך אנשים מוכנים לרדת בשביל כסף !

    תתבייש לך – כל מה שמעניין אותך זה כסף. ומה עם בריאות האנשים? זה לא מצרך יקר יותר מכל הון שבעולם? אולי הגיע הזמן שתתחיל להילחם על מה שבאמת חשוב.

    • אייל רוזן
    • 12/08/2025 14:53
  • 3
    מה אתה אומר , אני רואה כל יום תחנות

    אילו בגולן, ואני עובד בגולן, וחוזר למובלעת ששם דווקא רואה אותם נישאות להן על קצה האופק, זה לא הולנד, אין בזה יופי, ואין הרבה שטח בארץ במיוחד הגולן היפה שהינו "שביל" צפרות נדידה במיקומו..העיקר הכסף הפרטי של חברה שאינה נותנת לך כלום ושום דבר בעד..מאידך אם זה קרוב לבתים זה גם רעש (לא גדול אבל רעש) זה להרוס למישהו חיי נחת..
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • wildstar
    • 12/08/2025 14:05
  • 1
    אכן בעיה פוליטית! הוא צודק.

    אנשים שבתחילת השנה הניפו דגלי סוריה של אסד. אחר כך של המורדים. לאחרונה חצו את הגבול למדינת אוייב בלי אישור . ואין דין ואין דיין. אבל אפשר ורצוי לפתור את זה בהסברה. קיבלו / יקבלו הרבה כסף . פשוט צריך להסביר להם שבכל אירופה יש תחנות כאלה. הורגות ציפורים. לא בני אדם. טעם אישי - חושב שהם יפות לנוף. כמו טחנות הקמח הישנות בהולנד וכל העולם.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 12/08/2025 13:56