חברת הטכנולוגיה האמריקאית אנבידיה (סימול: NVDA) פרסמה בעיתונות מודעה לקבלת מידע (RFI) לצורך איתור קרקע בישראל להקמת קמפוס חדש, שירכז את פעילות החברה בארץ. על פי המסמך שפורסם, מדובר בבחינה מוקדמת של אפשרות לרכישת קרקע בשטח שבין 70 ל-180 דונם, עם זכויות בנייה של עד 180,000 מ"ר.
הקמפוס המתוכנן אמור לשמש את כלל הפעילויות של אנבידיה בישראל, לרבות מרכזי פיתוח, מעבדות, משרדים ותשתיות תומכות.
החברה מדגישה כי מדובר בהליך של איסוף מידע בלבד, ולא בתהליך תחרותי מחייב. עם זאת, היא מצפה לקבל הצעות מפורטות הכוללות בין היתר מידע על סטטוס תכנוני, ייעוד לפי תב"ע, זכויות בנייה, זמינות, תשתיות קיימות והיבטים רגולטוריים.
על פי המסמך, ניתן להציע מגרש אחד רציף או מספר מגרשים סמוכים שיאפשרו בנייה מדורגת של הקמפוס. כמו כן, הקרקע יכולה להיות בבעלות פרטית או ציבורית, כל עוד יש בה יתרונות תחבורתיים, תכנוניים ותפעוליים.
את הליך ריכוז ההצעות מובילה חברת הייעוץ Colliers, בשיתוף עם NVIDIA. המועד האחרון להגשת המידע הוא יום חמישי, 25 ביולי 2025, בשעה 16:00.
NVIDIA פועלת בישראל מאז רכישת מלאנוקס בשנת 2019, ונחשבת לאחת השחקניות המרכזיות בשוק השבבים והבינה המלאכותית. מהלך זה מצטרף לשורת הרחבות פעילות שביצעה החברה בשנים האחרונות באירופה ובאסיה, כחלק ממדיניות צמיחה גלובלית.