בנאום מיוחד שנשא אמש (15.3.11) במליאה, לרגל יום המדע הלאומי, אמר ח"כ מאיר שטרית, יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, כי "במדינת ישראל צריך להעמיד, בסדר העדיפויות הלאומי, במקום ראשון, את המחקר המדעי, את הפיתוח המדעי והטכנולוגי, כי זה גם העתיד הכלכלי שלנו, וגם העתיד האנושי שלנו, להיות באמת, כמו שהתכוונו חז"ל, להיות אור לגויים".
בתחילת נאומו אמר ח"כ שטרית כי לתפיסתו, אלברט איינשטיין, שיום המדע לאומי מציין את יום הולדתו (השנה מלאו 132 שנה להולדת איינשטיין), האמין באלוהים ושאב מאמונתו את עולמו הערכי. ח"כ שטרית הדגים באמצעות ציטוטים מדברי איינשטיין, את עולמו הערכי העמוק של איינשטיין.
"היהדות הוכיחה שהאינטלקט הוא הנשק הטוב ביותר הקיים בהיסטוריה...מחובתנו, אנו היהודים, להציע לעולם את ניסיוננו העצוב בין אלפי השנים, ותוך נאמנות למסורת המוסרית של אבותינו להיות חיילים במאבק על השלום, שכם אחד עם הכוחות הנעלים ביותר בכל החוגים התרבותיים והדתיים".
"העולם הוא מקום מסוכן לחיות בו. לא בגלל אנשים שעושים רע, אלא בגלל אלה שלא עושים שום דבר בעניין". ח"כ שטרית הרחיב על דבריו של איינשטיין ואמר "זאת אומרת, אסור לעמוד מן הצד ולראות שעושים רע למישהו, ולא להרים ראש. ואנחנו מנוסים יותר מאשר כל עמי העולם יחד, כי ראינו איך שליש מעמנו נשמד ממש בהשמדת עם מוצהרת, גלויה, לאור יום ובלילה, יום יום, משך שנים, והעולם עמד מנגד ושתק".