יממה לפני פתיחת הסלון האווירי בפריז, הורו מארגני התערוכה בשם ממשלת צרפת להסיר מביתני התעשיות הביטחוניות הישראליות אמצעי לחימה התקפיים, זאת בניגוד למקובל בתערוכות ביטחוניות בעולם. נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, בצלאל (בוצי) מכליס התייחס בתגובה מיוחדת למהלך של צרפת.
"60 שנה אחרי שאלביט מערכות הוקמה, ערב מלחמת ששת הימים ועל רקע אמברגו הנשק ה צרפתי, שוב אנחנו עדים לאקט אגרסיבי ובוטה של הצרפתים. הצרפתים, שמתחרים שלא בהצלחה מול התעשיות והטכנולוגיות הישראליות, קידמו מהלך צבוע במיוחד המונע מאינטרסים עסקים וכלכליים גרידא, שמטרתו היא לייצר יתרון מלאכותי תחרותי בדרכים לא כשרות.
"הניסיון המביך "להסתיר" את הטכנולוגיה פורצת הדרך של אלביט מערכות עם כיסוי פיקטיבי לא יועיל ויתנפץ עליהם חזרה, כפי שקרה לפני 60 שנה בעקבות האמברגו על ישראל. הטכנולוגיה שלנו שהינה מובילה עולמית, אשר מופעלת על בסיס יומיומי מוכיחה את עצמה מבצעית פעם אחר פעם. המוצרים שלנו ממשיכים לעורר עניין רב וזוכים לביקוש רב בקרב לקוחות רבים ברחבי העולם.
"הפורטפוליו הרחב של אלביט מערכות והנוכחות של החברות הבנות שלנו בעולם ובאירופה בפרט, אפשרו לאלביט להגדיל את צבר ההזמנות והמכירות בשוק האירופאי בשנים האחרונות בצורה משמעותית. עובדה זו הינה לזרא בעיני התעשיות הצרפתיות וממשלת צרפת. אלביט מערכות שחרטה על דגלה להיות מובילה עולמית בתחום הביטחון, זוכה לאמון רב וביקושים בארץ ובעולם. "וכאשר יענו אתו כן ירבה וכן יפרץ" (שמות א’ פסוק י"ב)".