קבוצת ישרס מסכמת את הרבעון הראשון של 2025 עם עלייה של 4% ב-NOI מנכסים מניבים, שהסתכם בכ-118 מיליון שקל, לעומת כ-113.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הגידול מיוחס בעיקר לעלייה במדד המחירים לצרכן, לעלייה בהכנסות מנכס בהר החוצבים בירושלים ולתשלום חד-פעמי משוכר.
הכנסות נדל"ן מניב הסתכמו בכ-137.8 מיליון שקל – גם כן עלייה של 4% לעומת השנה שעברה. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ירד לכ-62.6 מיליון שקל, לעומת 158.2 מיליון שקל ברבעון המקביל, בעקבות רווח חד-פעמי ממכירת קרקע והטבת מס שנרשמו בשנה שעברה. עם זאת, ה-AFFO נותר יציב ברמה של כ-84.8 מיליון שקל.
ההון העצמי של הקבוצה עמד בסוף הרבעון על כ-4.5 מיליארד שקל, ירידה קלה לעומת סוף 2024, בעיקר עקב חלוקת דיבידנד בגובה 75 מיליון שקל. יחס ההון העצמי למאזן השתפר קלות והגיע ל-45.8%. ההון המאוחד של הקבוצה שמר על יציבות עם כ-4.9 מיליארד שקל.
בתזרים המזומנים חלה ירידה, הסתכמו בכ-67.8 מיליון שקל לעומת 138.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. יתרות המזומנים בסוף הרבעון ירדו לכ-558.6 מיליון שקל, בין היתר בשל פירעון אג"ח והשקעות בנדל"ן להשקעה.
שלמה איזנברג, יו"ר קבוצת ישרס: "לישרס רמת נזילות גבוהה שבאה לידי ביטוי ביתרת המזומנים של החברה שהסתכמו נכון למועד הדוח בכ – 559 מיליון שקל ונכסים לא משועבדים בהיקף של כ – 6.2 מיליארד שקל. במהלך שנת 2025 אנו נכיר בהכנסות בעקבות העלייה בתפוסה בפרויקט "פארק גיסין" בשל הזכייה במכרז הדיור הממשלתי והמשך שיווק בניין ברוש בירושלים".