סאני תקשורת פרסה הבוקר (א’) את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של השנה, אותו סיימה עם ירידה בפרמטרים בהשוואה לרבעון המקביל, אלא שדאז הנתונים התייחסו להשקה של מכשיר סמסונג חדש, ובנטרול הוצאות המימון הרבעון, הנתונים מעודדים.
ההכנסות ברבעון הראשון ירדו ב-12.8% ל-282.3 מיליון שקל, על רקע קיטון במכירת מכשירים, אביזרים וחלפים.
הרווח הגולמי ברבעון הראשון של 2025 הסתכם ב-34.9 מיליון שקל, המהווים 12.4% מההכנסות, בהשוואה לרווח גולמי של כ-38.7 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024, המהווים 12% מההכנסות. הירידה מוסברת בקיטון בהכנסות.
הרווח הגולמי מושפע משינויי מטבע כאשר רכישות מסמסונג נקובות בדולר ואילו מחירי המכירה לצרכן נקבע לרוב בשקלים. החברה מבצעת עסקאות אקדמה עקב הקושי לעדכן את מחירי המכירה בהתאם לשינויי מ טבע, ובכך לצמצם את השפעת המט"ח. תוצאות עסקאות האקדמה רשומות בסעיף המימון ולא ברווח הגולמי.
הוצאות המימון ברבעון הראשון הסתכמו ב-1.9 מיליון שקל בהשוואה להוצאות מימון של 3.1 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024. ההוצאות נבעו בעיקר מהפרשי שער ברבעון בסך 2.4 מיליון שקל, בהשוואה ל-1.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, וכן מירידה ברווח מני"ע מ-2.5 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2025 ל-800 אלף שקל ברבעון הראשון של 2025.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי ירד ב-37.1% ל-11.9 מיליון שקל, בהשוואה לרווח נקי של 18.8 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024. עיקר הירידה מוסברת מהקיטון בהכנסות ומהגידול בהוצאות המימון בהשוואה להכנסות מימון בתקופה המקבילה אשתקד.