צחי אבו, בעלים ומנכ"ל קבוצת אבו יחיאל<br>קרדיט: יובל אליאס
צחי אבו, בעלים ומנכ"ל קבוצת אבו יחיאל קרדיט: יובל אליאס

קבוצת ארי נדל"ן, בשליטת איש העסקים צחי אבו, מסכמת את שנת 2024 עם ביצועים פיננסיים מרשימים וצמיחה משמעותית. הרווח הנקי של החברה זינק פי 3.5 והסתכם בכ-118 מיליון שקל, לעומת 33 מיליון שקל ב-2023. ה-NOI (הכנסה תפעולית נטו) גדל ב-8.4% לכ-78.7 מיליון שקל, כאשר ברבעון הרביעי לבדו נרשם גידול של 13.2% ל-19.7 מיליון שקל, לעומת 17.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

ה-FFO (תזרים מפעילות תפעולית) השנתי עלה ב-9% ל-50.1 מיליון שקל, אך ברבעון הרביעי נרשמה ירידה של 6.9% ל-10.1 מיליון שקל, בעיקר בשל תשלום ריבית של 6 מיליון שקל בגין ניירות ערך מסחריים (נע"מ).
החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 12.5 מיליון שקל בגין רווחי 2024, שתתבצע ברבעון השני של 2025.

זו השנה השנייה ברציפות שבה מחלקת החברה דיבידנד, לאחר שחילקה 11.5 מיליון שקל ב-2023. ההון העצמי של הקבוצה זינק מאז רכישתה לפני ארבע שנים מכ-100 מיליון שקל לכ-943 מיליון שקל, כאשר כחצי מיליארד שקל מגיע מהנפקות הון וכ-342 מיליון שקל מרווחים מצטברים.

צחי אבו, מנכ"ל ובעל השליטה: "אנו גאים לסכם שנה נוספת של צמיחה חזקה, עם שיפור מתמשך בביצועים התפעוליים וברווחיות, תוך שמירה על יציבות פיננסית – וזאת למרות השפעת המלחמה על המשק הישראלי. בתוך ארבע שנים ההון העצמי גדל בקצב מרשים, והחברה הניבה רווחים מצטברים של 342 מיליון שקל, המעידים על השאת ערך למשקיעים."

הקבוצה מציגה ביצועים תפעוליים מרשימים במתחמי סטאר סנטר אשדוד, סטאר נהריה וקניון My Mall בקפריסין (בו מחזיקה ב-41.5%), עם שיעור תפוסה ממוצע של 98%. ה-NOI הכולל של הנכסים, כולל My Mall, הסתכם ב-95 מיליון שקל – גידול של 8% לעומת 88 מיליון שקל ב-2023. ה-FFO הכולל עמד על 50 מיליון שקל, עלייה של 7% לעומת 47 מיליון שקל אשתקד.

במהלך השנה השקיעה הקבוצה כ-441 מיליון שקל ברכישה והשקעה בסטאר ארי אילת, 45 מיליון שקל כמקדמה לזכויות בסטאר אשדוד ו-39 מיליון שקל בהשבחת נכסים קיימים. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ב-51.2 מיליון שקל, לעומת 45.9 מיליון שקל ב-2023, והנזילות עלתה משמעותית ל-127.2 מיליון שקל נכון לסוף 2024, לעומת 29.2 מיליון שקל ב-2023, הודות להנפקת אג"ח סדרה 2.

החברה צופה צמיחה משמעותית של ה-NOI לכ-327 מיליון שקל בשנים הקרובות, עם אכלוס פרויקטים עתידיים כמו הקניון באילת, מתחם תל-השומר והרחבות בנכסים קיימים, שצפויים להוסיף כ-250 מיליון שקל להכנסות התפעוליות. "אנו ממשיכים להשביח נכסים, לטייב דמי שכירות ולקדם את בניית מתחם סטאר אילת, שיהפוך למוקד עסקי מוביל בעיר," אמר אבו. בנוסף, החברה מתקדמת בבניית "ג’מבו יוון" בסטאר סנטר אשדוד, עם צפי השלמה ברבעון השני של 2025.

הקבוצה שומרת על יחס מינוף של כ-55% והון עצמי של 942 מיליון שקל – גידול של 15% לעומת 2023. הוצאות המימון עלו ל-36.5 מיליון שקל לעומת 30.7 מיליון שקל ב-2023, בעיקר בשל הרחבת אג"ח והנפקת נע"מ בהיקף 150 מיליון שקל. עם זאת, הנזילות הגבוהה והתזרים החיובי מאפשרים לחברה גמישות פיננסית לניצול הזדמנויות עסקיות חדשות ב-2025. בארבע השנים הבאות," חתם אבו.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש