אלביט מערכות תפרסם את תוצאותיה לרבעון הרביעי לשנת 2010 ביום ג’ ה 15.3.11. סקירתו של ערן יונגר, מגדל שוקי הון.
הסעיפים הרלוונטיים בהצעת תקציב הביטחון האמריקאי אינם שליליים
לפני מספר שבועות הגיש הנשיא אובמה לקונגרס את הצעת תקציב הביטחון לשנת 2012 ממנו עולה כי התקציב בשנת 2012 יקטן בשיעור של כ- 5.2% מתקציב שנת 2011 אולם מקור ירידה זו בהסגת הכוחות המתוכננת מעיראק ואפגניסטן, בעוד תקציב הביטחון הבסיסי עולה בשיעור נמוך של כ- 0.5% זאת בהכללת חריגות התקציב לשנת 2011. עוד עולה מהצעת התקציב עלייה של כ- 1.8% בתקציבי הפיתוח וההצטיידות וצפי לעלייה שנתית ממוצעת של כ- 2.5% בתקציב הכולל עד לשנת 2016. יש לשים לב כי למרות הירידה המתוכננת בתקציב האמריקאי עדיין נותר תחום הרכש והאלקטרוניקה ובעיקר תת התחום של הלוחמה האלקטרונית בעלייה. אנו סבורים כי הירידה בתקציבים תביא למיתון בצבר ההזמנות ולחץ על המרווחים אולם התחום בו נמצאת החברה אינו צפוי להיפגע כמו התעשיות הביטחוניות המסורתיות.
צבר הזמנות
במהלך הרבעון הרביעי לשנת 2010 דיווחה החברה על קבלת הזמנות בהיקף של כ – 250 מיל’ דולר (בחישוב ממוצע אספקה לשנתיים), זאת ללא החתימה על הסכם המסגרת בברזיל בהיקף של כ- 260 מיל’ דולר. נוסף על כך השלימה החברה במהלך הרבעון את רכישת מיקאל (סולתם) ו- M7 בארה"ב. אנו מעריכים כי ברבעון זה תציג החברה גידול נמוך בצבר נטו והצבר יעמוד על כ- 5.38 עד 5.4 מיליארד דולר.
המניה מתומחרת בחסר גם על צבר ההזמנות הנוכחי
מודל הערכת השווי לוקח בחשבון כי ירידת תקציבים עולמית עשויה להביא לירידה בהכנסות ולפגיעה במרווחים בטווח השנתיים הקרובות אולם תקציבים בתחום התמחותה של החברה צפויים להוות את מרבית הרכש הביטחוני העולמי בעתיד. אנו סבורים כי החברה נסחרת במכפיל נמוך של כ- 0.4 על צבר ההזמנות, זאת לעומת מכפיל היסטורי של כ- 0.44. אנו מעריכים כי גם בהינתן צבר ההזמנות הנוכחי אמורה החברה להיסחר בשווי של כ- 8,436 מיל’ ₪ המשקף מחיר של כ- 197.8 ₪ למניה.
לפני כשלושה שבועות דיווחה החברה על רכישת יתרת מניות אלישרא לפי שווי של כ- 225 מיל’ דולר. אנו מעריכים כי בדוחותיה ובכנס שתערוך תרחיב החברה אודות רכישה זו וכוונותיה לביצוע התייעלות וכן תספק למשקיעים מידע על תקציבי הביטחון בשנתיים הקרובות.