סקירת המאקרו של לידר שוקי הון, מאת אסטרטג המאקרו הראשי רפי גוזלן: רגיעה בנפט אך הרמות הגבוהות עדיין בעייתיות - התבססות מחירי הנפט ברמות הגבוהות ממשיכה להוות משקולת על שוקי ההון. השיפור בנתוני המאקרו בארה"ב אמנם נמשך, אך עליית הנפט מתחילה לחלחל לסנטימנט הצרכני. אסון טבע ביפן עשוי למתן את מחירי הנפט בטווח הקצר, אך מנגד סביר כי במידה שתתברר פגיעה ממושכת ביכולת ייצור האנרגיה הגרעינית, יגבר הצורך לייבוא מקורות אנרגיה חלופיים ובפרט גז נוזלי.
השיפור בפעילות הגלובלית משתקף בנתוני הסחר הישראלי - השיפור בייצוא בחודשים האחרונים מחדד את החשיבות הגבוהה יותר לדעתנו של סביבת הביקושים העולמיים על פעילות הייצוא ביחס לזו של שער החליפין.
פערי הריביות יוסיפו לתמוך בשקל. צפוי להתחזק ל-3.40 ש"ח לדולר למרות ההרעה בחשבון השוטף - תמונת המצב המסתמנת ב-2011 מזכירה מאוד את החלקים הראשונים של 2008, תקופה שהתאפיינה בהתחממות יתר של המשק המקומי והרעה בתנאי הסחר כתוצאה מעליית מחיר הסחורות בעולם. בהתאם לזאת אנו מעריכים כי צפויה ירידה ניכרת בעודף בחשבון השוטף לכ-1% תוצר בלבד ב-2011.
מדד פברואר שיפורסם השבוע צפוי לעלות בשיעור מתון של 0.1% - השיפור בשוק העבודה, הריבית הריאלית השלילית ועליית מחירי הסחורות צפויים להוביל להמשך האצה באינפלציה לאורך השנה.