ישראל הודיעה רשמית על חתימת הסכם לשחרור חטופים אחרי עיכוב וספינים על סף החתימה, כאשר ראש הממשלה הורה לכנס קבינט לאישור העסקה.
בשלב הראשון - הפסקת אש ונסיגת כוחות צה"ל: הפסקת האש תיכנס לתוקף ביום ראשון, 20 בינואר 2025. במהלך שלב זה, כוחות צה"ל ייסוגו ממרכז רצועת עזה לעומק של 700 מטרים מגבול הרצועה, במטרה לאפשר חזרת פלסטינים עקורים לצפון הרצועה.
שחרור חטופים - במהלך 42 הימים הראשונים, ישוחררו 33 חטופים ישראלים, ביניהם נשים, ילדים וגברים מעל גיל 50. השחרור יתבצע בהדרגה, כאשר בכל שבוע ישוחררו לפחות שלושה חטופים.
שחרור אסירים פלסטינים - במקביל, ישראל תשחרר כ-2,000 אסירים פלסטינים, כולל כ-250 שנידונו למאסר עולם, וקרוב לאלף שנעצרו לאחר ה-7 באוקטובר.
השלב השני - אם יושלם
המשך שחרור חטופים - לאחר סיום השלב הראשון, יידונו תנאי השלב השני, שיכלול את שחרור יתר החטופים הישראלים הנותרים. ההסכם יפוקח על ידי קטאר, מצרים וארה"ב.
ההשלכות של הסכם
האפשרות לסיום המלחמה בעזה צפויה להרגיע את הגזרות שנפתחו על ישראל, בשאיפה להקל על פעילות הכלכלית שנפגעה, בין אם בנמלי הים המשותקים, או יחסי הסחר עם המדינות בעולם. כמו כן, הפסקת הלחימה צפוי לחזק את השקל, שבתורו צפוי לתרום להתמתנות האינפלציה.
יחד עם זאת, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע לפני החתימה כי עוצמה יהודת תתפטר מהכנסת אם העסקה תאושר. עם זאת, בן גביר אמר כי המפלגה תחזור לממשלה אם המלחמה בעזה תחודש. גם שר האוצר סמוטריץ’ הביע הסתייגות מהעסקה ומתנה את הסכמתו בחזרה ללחימה בעזה, אחרת יעזוב את הממשלה. המהלכים של השניים מעמידים את ראש הממשלה בפני בעיה, שכן ממשל טראמפ עשוי שלא לתמוך בחזרה ללחימה בעזה, כך שהאפשרות הנוספת היא שפרישת בן גביר וסמוטריץ’ תקשה על העברת תקציב בכנסת, מה שעשוי להוביל לפיזור הכנסת והליכה לבחירות.
הליכוד בתגובה לבן גביר מסר: מי שיפרק ממשלת ימין יזכר לדיראון עולם. בניגוד לדבריו של בן גביר - העסקה הקיימת מאפשרת לישראל לחזור ללחימה בערבות אמריקנית, לקבל את הנשק ואמצעי הלחימה הדרושים לה, למקסם את מספר החטופים החיים שישוחררו, לשמור על שליטה מלאה בציר פילדלפי ובחיץ הביטחוני שעוטף את כל רצועת עזה, ולקבל הישגים ביטחוניים דרמטיים שיבטיחו את ביטחון ישראל לדורות".
לשכת ראש הממשלה: "בנימין נתניהו עודכן על-ידי צוות המשא-ומתן כי הושגו הסכמות על עסקה לשחרור חטופים. ראש הממשלה הורה לכנס את הקבינט המדיני-ביטחוני. בהמשך תכונס הממשלה על-מנת לאשר את העסקה. ראש הממשלה הביע את הערכתו לצוות המשא-ומתן ולכל מי שסייע בידו. משפחות החטופים עודכנו לפני זמן קצר על השגת ההסכמות על-ידי מנהלת החטופים, הנעדרים והשבים במשרד ראש הממשלה. עוד הנחה ראש הממשלה את מתאם השבויים והנעדרים לתאם את ההיערכות לקליטת החטופים עם שובם ארצה. מדינת ישראל מחויבת להשגת כל מטרות המלחמה ובהן השבת כל חטופינו - החיים והחללים כאחד".