חברת גיוון אימג’ינג, מובילה עולמית במוצרי אבחון למערכת העיכול וחלוצה בתחום אנדוסקופקיה באמצעות גלולה, הודיעה היום כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) עדכן את ההתוויות לשימוש בגלולת ה- PillCam SB, ונתן אישור לקדם את השימוש בגלולה למעקב אחר פצעים שיכולים להעיד על חשד למחלת קרוהן. 

 

בשנת 2001 אושרה גלולת ה- PillCam SB להדמיית הרירית של המעי הדק, לאבחון אי סדרים במעי הדק במבוגרים ובילדים מגיל שנתיים ומעלה. 

 

ד"ר בלייר לואיס, פרופסור לרפואה קלינית, מבית החולים מאונט סיני, ניו יורק אמר היום: " האנדוסקופיה באמצעות גלולה כבר ביססה את מיקומה ככלי לאבחון אי סדרים במעי הדק. כעת, הוכר השימוש בגלולה לניהול המחלה עבור חולים הסובלים ממחלת קרוהן. עד היום ניתן היה להשתמש באנדוסקופיה באמצעות גלולה לאבחון מחלת קרוהן, מהיום ניתן גם לעקוב אחר תגובת החולה לטיפול הניתן ולוודא שמתרחש ריפוי הולם. מחקרים הוכיחו כי השימוש בגלולת ה- PillCam SB בחולים הסובלים ממחלות מעיים דלקתיות כמו מחלת קרוהן, משנה את האבחון הראשוני לעיתים קרובות ובעקבות זאת את הטיפול הניתן לחולה. נקודה זו מחזקת את החשיבות הקלינית של כלי אבחוני זה."

 

"אנו שמחים על ההתוויה הקלינית החדשה עבור גלולת ה-PillCam SB המאפשרת מעקב אחר פצעים שיכולים להעיד על מחלת קרוהן . מאז אישורה על ידי ה FDA בשנת 2001, הפכה גלולת ה- PillCam SB ל-gold standard בהדמיית המעי הדק, כפי שיעידו 1.4 מיליון גלולות שנבלעו, מעל ל- 1,500 מאמרים מדעיים ומספר רב של ניסויים קלינים" אמר חומי שמיר, נשיא ומנכ"ל גיוון אימג’ינג. "כעת יכולים הרופאים להמשיך בשימוש בגלולה לצרכי אנדוסקופיה ולהרחיב את השימוש בה, תוך ידיעה שהם משתמשים בכלי אבחוני שאושר לאבחון מספר רב יותר של אי סדרים במעי הדק."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש