קרדיט: depositphotos
קרדיט: depositphotos

מנייתה של אקוואריוס מנועים משלימה היום (ד’) מהלך עליות מטאורי של מעל 200% מחודש פברואר האחרון. החברה פרסמה היום הודעה על הסכם השקעה מיידי בחברה בסך 16.75 מיליון שקל עם בעלי עניין, אלי פולטוב ואלכסנדר צ’רנילובסקי תמורת הקצאת מניות בהנפקה פרטית חסומה לחצי שנה המהוות 18.55% מההון.

ההקצאה כוללת מניות פלוס אופציות להשקעה נוספת של עוד 16.75 מיליון שקל. האופציה למימוש נקבעה לפי 3.5 שקלים למניה בתוקף לשלוש שנים. פולטוב צפוי להשקיע 5 מיליון שקל וצ’רנילובסקי ישקיע 11.75 מיליון שקל. עוד עדכנה החברה כי תפעל לרישום המניות למסחר בנאסד"ק בתוך שנה ממועד החתימה.

האם היה אפר ללמוד על מהלך העליות לפני שהמניה פתחה מבערים? אם בוחנים את הפעילות של בעלי העניין בחברה אז אפשר לומר שהרמזים היו על קיר. פולטוב וצ’רנילובסקי רכשו בשבועות האחרונים מניות החברה ועלו לאחזקה של 6.16% ו-8.67% בהתאמה. גם המנכ"ל גורפונג רכש מניות, אם כי בהיקף קטן יותר של כ-350 אלף שקל. בין המשקיעים בחברה אפשר למצוא שמות מוכרים יותר, כמו מריוס נכס, וליאון רקנאטי. יו"ר החברה הוא יונה פוגל, ויזהר שי מכהן כדירקטור.

מה הטריגר לחלום?

אקוואריוס גייסה בנובמבר 2020 סכום של 215 מיליון שקל בבורסה בתל אביב לפי שווי של כמיליארד שקל. מאז, כמו הרבה הנפקות בגל העכור של אחרי קורונה רגע לפני שעולם המאקרו הפך צד בתקליט, מנייתה איבדה עשרות אחוזים והחברה נסחרת היום, כולל הזינוק המטאורי, לפי שווי של 99 מיליון שקל.

אקוואריוס פיתחה מנוע בעירה פנימי לינארי המיועד בעיקר לצורך הנעה חשמלית. זאת, בניגוד למנועים הקונבנציונאליים הקיימים כיום שפותחו לצורך הנעה מכאנית. השוק הראשון אליו החברה פונה הוא שוק הטלקום בשיתוף פעולה עם חברות מובילות בתחום אנרגיית גיבוי למגדלי תקשורת, על בסיס הגנרטור הירוק עם טכנולוגיית הליבה של אקוואריוס , הפועל על מגוון דלקים כגון: מימן, אתנול E85 מתנול, LPG. בהמשך מתכננת אקוואריוס לספק את מנועיה ליחידות כוח למשאיות, פתרונות הנעה תעופתיים,ימיים וביטחוניים ומאריכי טווח לשוק הרכב. ל אקוואריוס מרכזי פעילות ופיתוח בישראל, גרמניה,יפן ופולין.

הטריגר לגל העליות מיוחס לכניסת משקיעים חדשים, לצד תוכנית התייעלות והחלטתה של החברה להיכנס לתחום טעינת הרכבים החשמליים. החברה פועלת כיום בשני שווקים עיקריים: המשך פעילות בשוק הטלקום, שם החברה פועלת לשם התחלת ייצור מסחרי של המנוע הלינארי ללקוחותיה, והכנות לכניסה לפעילות בשוק ההטענה החשמלי, הכוללות עבודה על פיתוח מנוע ומערכת ייעודיים עבור עמדות הטענה אולטרה מהירות.

החל מאמצע 2023, במקביל להעברת תיקי הייצור של החברה ליצרנים חיצוניים לשם התחלת ייצור מסחרי של הטכנולוגיה הקיימת עבור שוק הטלקום, החלה אקוואריוס בפיתוח גרסת מנוע חדשה, אשר תהווה חלק מרכזי ממערכת לייצור חשמל מבוזר הפועלת על דלקים ירוקים. מערכת זו תוכל לספק זרם חשמלי בהספק גבוה (kW150) לשוק הטענת הרכבים החשמליים, כך הסבירה החברה בדוחותיה לשנת 2023.

מנוע 150AQ אשר עתיד להיות בעל שטח ריצפה (footprint (קטן ותצרוכת דלק נמוכה (Consumption Fuel Specific-Brake (ליחידת אנרגיה, והמערכת ליצור חשמל מבוזר, מיועדים לשמש לייצור חשמל שאינו תלוי ברשת קווי חשמל Grid Independent, לצורך הטענה אולטרה מהירה של רכבים חשמליים באמצעות עמדות הטענה.

מוקדם יותר השבוע דיווחה החברה על פיילוט עבור אגף התחבורה בקליפורניה, שבניגוד לחברות בתחום האוטוק האחרות, הפיילוט כולל תשלום כספי. באפריל האחרון התקשרה החברה בהסכם עם גרין קוגר האוסטרלית לשיווק והפצה של מוצריה ביבשת, ועוד קודם לכן בתחילת החודש דיווחה על שת"פ בארה"ב בתחום הטענת הרכבים החשמליים. החברה תיבחן בקרוב על פי יעדיה, שכוללים יצירת שיתופי פעולה והתפתחויות בתחום החדש אליו פנתה של טעינה מהירה של רכבים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    המספרים פחות אופטימיים

    החברה גייסה לפי 2.5 ₪ למניה - נמוך משמעותית מהערך הנוכחי. גם האופציות שניתנו - הן במחיר מימוש של 3.5 ₪, שלאחר העליות האחונות זהו ערך נמוך מהנוכחי. גם מצד הפיילוט שהחברה סגרה לאחרונה - מתקבל תשלום, אבל הוא של כמה מאות אלפי שקלים בלבד. במילים אחרות, נראה שהעליות הנוכחיות הן תולדה של התלהבות זמנית בלבד.

    • טל
    • 13/05/2024 06:03
  • 1
    עוד כתבת יח"צ

    בלה בלה בלה . עוד ארוכה הדרך... המנייה זאת עוד תיפול ותעלה עוד בלי סוף....

    • ירון
    • 10/05/2024 11:12