יהונתן אור, מנכ"ל ביונד איול<br>קרדיט: יח"צ
יהונתן אור, מנכ"ל ביונד איול קרדיט: יח"צ

חברת הפוד-טק ביונד אויל (Beyond Oil) מקיבוץ יפעת, חתמה בשבוע שעבר על הסכם שותפות אסטרטגי והפצה עם WCRL – West Coast Reduction Ltd, חברה קנדית ותיקה המובילה את תחום האיסוף, המחזור והעיבוד של שמן טיגון משומש במערב קנדה, הנמצאת בבעלות משפחת Diamond היהודית קנדית.

ההסכם מקנה ל-WCRL את הרישיון והזכויות לשווק ולמכור את מוצרי ביונד אויל באופן בלעדי בקנדה, וכן את הרישיון למכור את מוצרי החברה במדינת וושינגטון, ללא בלעדיות. במסגרת ההסכם, ישתפו החברות פעולה בביצוע תוכניות מחקר ופיתוח המתבססות על המוצרים ובוחנות את שילובם בתתי מגזרים אחרים של תעשיית המזון.

מוצרי ביונד אויל מתבססים על טכנולוגיה המטפלת בשמנים צמחיים המשמשים לטיגון במטבחים מסחריים, ציבוריים ותעשייתיים. מחקרים רבים מוכיחים כי שימוש חוזר בשמן צמחי לטיגון גורם להיווצרותם של רכיבים מזיקים, רעילים ומסרטנים הפוגעים הן בבריאותם של צרכני המזון המטוגן והן בבריאותם של עובדי המטבחים השואפים את אדי השמן. הבעיה, בעלי המסעדות להחליף את שמני הטיגון שלהם בתדירות גבוהה, דבר המשפיע על עלויות התפעול השוטפות.

השימוש החוזר בשמן צמחי למספר רב של טיגונים נפוץ בעיקר במטבחים תעשייתיים (בתי מלון, אולמות אירועים, מפעלי טיגון ועוד), במסעדות וברשתות מזון מהיר. רבים מהאחראים על מטבחים אלה כלל לא ערים להיקף הנזק הנגרם הן ללקוחותיהם והן לעובדים שלהם, השואפים את אדי השמן לאורך כל היום. מרבית המטבחים בארץ ובעולם, נוהגות להחליף את השמן אחת ל- 3-5 ימים בממוצע, בשל עלות השמן הגבוהה. אם יוחלף השמן מספר פעמים ביום עלות המנות יתייקרו בצורה משמעותית. הפיתוח הישראלי פורץ הדרך מאפשר להם כעת לחסוך בהוצאות של החלפת השמן בתדירות זו, תוך הבטחת בריאותם של הסועדים והעובדים.

הפורמולה שפותחה על ידי ביונד אויל היא מוצר סופח המונע את היווצרותם של הרכיבים המזיקים ומתעלה על כל פתרון אחר שקיים היום בשוק. פרופ’ ניסים גרתי, מומחה במאפיינים כימיים ופיזיקליים של שמנים ושומנים ולשעבר יו"ר בית הספר לכימיה באוניברסיטה העברית ב ירושלים, ציין במחקר שערך על המוצר, כי "ההרכב הייחודי של ביונד אויל נועד למנוע היווצרות של תרכובות מסרטנות כמו אקרילאמיד ופחמימנים ארומטיים פוליציקליים (PAH), אשר ידועים כגורמים למספר בעיות בריאותיות, כולל סרטן. לאימוץ ביונד אויל במשרד המזון יכול להיות תפקיד חיוני במניעת מחלות אלו ובהבטחת בטיחות הצרכן".

גם מבחינת תקופת השימוש בשמן, מציגה הטכנולוגיה של ביונד אויל תוצאות שלא נראו עד כה, הכוללות הארכה של חיי השמן ב-100%-300% תוך שיפור איכות השמן, איכות הטיגון, איכות המוצר המטוגן, הגדלת נפחי הטיגון, הפחתת עלויות שמן הטיגון ועמידה בדרישות איכות המזון והבטיחות.

"הפתרון החדשני של ביונד אויל תורם תרומה עצומה לאנושות בתחום הרפואי, על ידי הפחתת תחלואה ותמותה מסרטן עקב חשיפה לאדי טיגון, ובכך תורם תרומה רבה לשיפור הבריאות הכללית של האוכלוסייה", קובע פרופ’ אורן פרוכטר, ראש מחלקת ריאות וטיפול נמרץ נשימתי במרכז הרפואי וולפסון, בסקירה מדעית שערך בנושא.

מחויבות בלתי מעורערת ליצירת עתיד בר קיימא

שיתוף הפעולה בין ביונד אויל לבין WCRL נוצר בעקבות שורה של ניסויים משותפים, אשר כללו שימוש בפורמולה בקרב לקוחות פוטנציאליים בצפון אמריקה. WCRL פועלת מזה למעלה מחמישה עשורים בתעשיית החקלאות והמזון הקנדית, מספקת מגוון רחב של שירותים חיוניים לתחומי החקלאות, המזון והדלק הביולוגי ואחראית על יותר מ-50% מהייצוא הצפוי של שמן הקנולה המקומי לאסיה. בעקבות תוכנית Redux, באמצעותה מספקת החברה שירותי איסוף, מחזור ועיבוד שמן טיגון משומש לאלפי מסעדות, מחזיקה WCRL בנוכחות משמעותית בענף המזון הצפון אמריקאי.

"West Coast Reduction מחויבת עמוקות לעקרון המנחה לפיו ’שום דבר לא נשאר מאחור’ – בכל מה שאנחנו עושים", מסר בארי גלוטמן, מנכ"ל החברה. "תוכנית Redux ממשיכה לגלות אסטרטגיות חדשניות כדי לסייע ללקוחותינו בפיתוח עסקים ברי קיימא המשפיעים לטובה על הקהילות שאנו משרתים. לאחר שורה של בדיקות וניסויים במוצרי ביונד אויל, אנו מתרשמים מהתוצאות החושפות מספר יתרונות שתואמים את יעדי הקיימות שלנו. יתרונות אלה כוללים מזון מטוגן בריא יותר, איכות מזון משופרת, בטיחות מוגברת בתהליך הבישול, הפחתה ניכרת בטביעת הפחמן משימוש ומחזור של שמן בישול וחיסכון בעלויות למשתמשים. הצוותים שלנו יעבדו יחד במרץ ליצירת פתרונות ללקוחותינו באמצעות המוצר החדשני והמטלטל הזה, תוך שאנו מסייעים לציבור הרחב לחיות בקהילות מקיימות ובריאות יותר".

"אנו נרגשים להכריז על שותפות עם West Coast Reduction, המובילה בצפון אמריקה באיסוף, מחזור ועיבוד שמן", הוסיף יהונתן אור, מנכ"ל ושותף מייסד של חברת Beyond Oil. "שיתוף הפעולה האסטרטגי הזה הוא המפתח לצמיחת ביונד אויל בצפון אמריקה, ואבן דרך חשובה במסע להגשמת החזון שלנו – להפוך למובילה עולמית בתרומה הבריאותית לתעשיית המזון המטוגן לאפשר להן לטגן אוכל בריא יותר לצרכנים. אנו מאמינים שהניסיון והנוכחות החזקה של WCRL בשוק הצפון אמריקאי ימשיכו לתרום להתקדמות שלנו. אנו שואבים השראה מהמחויבות הבלתי מעורערת של החברה ליצירת אספקת מזון בת קיימא, אנו חולקים את אותם ערכים ומשימה חשובה ליצירת עתיד בר-קיימא בתעשיית המזון, עתיד בו נוצרת פחות פסולת הפוגעת בסביבה שלנו. אנו נרגשים מההזדמנויות ומההשפעה ששיתוף הפעולה שלנו עתיד ליצור".

ביונד אויל נסחרת בבורסה הקנדית (CSE) תחת הסימול BOIL.CN. או OTCQB תחת סימבול BEOLF.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 19
    טעמתי, שמח להעיד לטובתם

    האוכל המטוגן מקבל טעמים משופרים בהרבה. נראה ומרגיש הבדל הגדול.

    • אפי
    • 04/02/2024 14:21
  • 18
    איך לקנות המניה - רק הסבר לשואלים

    אתחיל שהדוחות והחברה אינה שקופה במצב הכלכלי שלה ממש, וסביר שעדיין לא מרוויחה מהדוחות האחרונים..אבל פנים קדימה נראית זולה. אני קניתי דרך בנק אבל גם ברוקר, יש להמיר דולר ארה"ב לדולר קנדי. ואז אפשר לקנות בבנק או ברוקא בחיפוש מניה BOIL.CN ושימו לב לשם כי יש אחרים בשם הזה בלי הCN (שאומר בקנדה). (כתוב בכתבה בסוף) יש עמלות המרה וזה כרגיל אך זניח להשקעה באם החברה באמת תגיע לאן שהמוצר יכול לקחת אותה. אני משער גם בבנק אפשר פשוט לקנות ויהיה המרה משקלים לדולרים קנדים אוטומטי בלי יותר מידי אבוג'ראס של המרות. בהצלחה לחברה והמוצר, ולמי שמחליט להשקיע. לזכור תמיד יש סיכון.

    • WILDSTAR
    • 02/02/2024 12:34
  • 17
    טכנולוגיה מעניינת, איך זה עובד בעצם?

    סקרנית לדעת

    • זהבית אמיר
    • 02/02/2024 09:47
  • 16
    נראה שהם יודעים מה הם עושים

    • ו. י
    • 01/02/2024 22:53
  • 15
    איך אני יכולה לדעת אם המסעדה משתמשת בביונד

    או לא? זה חשוב לי.

    • אורלי בלהנס
    • 01/02/2024 22:51
  • 14
    האם ייצרתם גם גרסה ביתית

    שואלת בשביל השניצלים

    • מעין
    • 01/02/2024 22:49
  • 13
    חברה קטנה, חלומות גדולים.

    מפרגנים לכם!

    • יואב בל
    • 01/02/2024 22:46
  • 12
    גילוי נאות

    אני עבדתי עד לפני שנתיים בביתי חולים בארץ ובחו"ל ותוך כדי נתקלתי בחברה ישראלית קטנה עם חלומות גדולים ומוצר עם פטנט מרענן וחדשני מבוסס על מחקרים בראותיים החלטתי שאני עוזב את הכל ומצרף למשפחה גדולה עם לב ענק , והיום אני מנהל מעבדה של החברה למרכז מחקר ופיתוח במגדל העמק וכולי גאווה והתרגשות לראות את הצמיחה המטאורית של החברה.

    • ד"ר איוב סחניני
    • 01/02/2024 20:27
  • 11
    גאווה ישראלית

    בהחלט מוצר מהפכני עלו והצליחו!

    • אור
    • 01/02/2024 19:26
  • 10
    כול הכבוד

    כול הכבוד מצויין

    • משה חמו
    • 01/02/2024 19:20
  • 9
    אני פונה ל Wildstar- איך קונים את המניה?

    למה חברה ישראלית צריכה להסחר בקנדה ??????

    • יוסי
    • 01/02/2024 19:10
  • 8
    נשמע מוצר מדהים! השאלה האם המוצר יהפוך למוצר מדף או שזה למסעדות בלבד ?

    • מיכאל
    • 01/02/2024 19:07
  • 7
    צריך לדאוג שכל המסעדות בארץ ישתמשו- זה הבריאות שלנו!!!

    נראה מרשים מאוד , רק לאחרונה אכלנו בקפה קפה יפעת ומצאנו את המדבקה של beyond oil על הדלת בכניסה והסבירו לנו על המוצר . כל הכבוד ????

    • מיכל
    • 01/02/2024 19:03
  • 6
    כל פעם מחדש אני מתרגש לראות חברה ששמה את הלקוח במקום הראשון

    נהדר!

    • אליהב ו.
    • 01/02/2024 18:53
  • 5
    מברוק על החתימה!

    עלו והצליחו בכל אשר תעשו

    • יובל
    • 01/02/2024 18:51
  • 4
    נשמע מבטיח, איפה אפשר להשיג?

    מסעדן

    • נדב כהן
    • 01/02/2024 18:48
  • 3
    גאווה ישראלית בימים אלו

    כל הכבוד 15 שנה של מאמץ הוכיחו שאפו ענק

    • חיים ל
    • 01/02/2024 18:41
  • 2
    לקנות ולשכוח אחד המבטיחים טווח ארוך לדעתי המחזיקה.

    כיוון שהמניה מתחת לדולר עדיין, אם כי קפצה יפה בשבוע האחרון, ואין עדיין יידע רב על ההכנסות, הודעה זו והעובדה שחברות הופכות להיות מפיצות זה אומר טרסט יפה במיוחד הודעה זו.. קניתי לפני זמן מה ומאמין שתגיע למחירים יפים. וכן זה המלצה שכזו. כחול לבן. לא ראתי שכתוב אך אוסיף שבעצם קיבלו 2+מיליון דולר קנדי בהנפקה פרטית לחברת WCRL במחיר 0.75 דולר קנדי. והיה גם משהו על 1.25 אני חושב מחיר מימוש..סגור כרגע. שמשום מה לא כתבו פה (דובי אשם ויבין למה) אם כי לא דייקתי בכתוב זה אימון של חברת ענק כמשקיעה לא רק במוצר..

    • Wildstar
    • 01/02/2024 15:47
  • 1
    ביונד אויל השימוש בטכנולגיה לשמירה על הבריאות

    ביונד אויל. חברת סטרטאפ שבשקט בשקט מתחת לראדר, התחילה בשנה האחרונה בשינוי עולמי של השמנים המטוגנים. שאפו והצלחה בהסכם החדש...

    • אלי בלי
    • 01/02/2024 13:51