מי שיקרב את אפו למסך לא יראה דבר זולת תנודתיות מעצבנת. ימי ירידות מתחלפים במהירות בימי עליות ודומה שאין דבר מתסכל יותר. בתוך המדד, הרוטציה רחבה. חלק מהמניות במגמת עלייה, חלקן בירידה ואחרות לא עושות דבר. והמדד? סובל. תנודתי. ומה כל זה אומר מבחינת ההחלטות שלנו.
בגרף החודשי
הגם שניתוח מקיף אמור לכלול מספר ממדי זמן, הרי שישנם יוצאים מן הכלל בהם נדרשת בדיקה של ממד זמן בודד. הירידה לממדים הקצרים יותר אנה מוסיפה מידע חיוני. לכן, עד כמה שהניתוח הנוכחי יהיה קצר יחסית לקודמיו, הוא יכלול רק את מה שאתם זקוקים לו כדי להבין את התמונה.
בגרף החודשי אפשר לראות בבירור שהמדד מדשדש מאז מארס 2023. כאשר הגיע לנקודת שפל של 1,732, בסמוך לרמת ההתנגדות שהפכה לתמיכה ב-2020. אם תפנו את המבט שמאלה תוכלו לראות זאת בבירור. העלייה מאותה נקודה נבלמה ברמת 1,990 על בסיס שער סגירה. ואני מדגיש זאת משום שרמות תמיכה והתנגדות מסמנים רק על בסיס שערי סגירה ולא על בסיס גבוה נמוך. ירידה נוספת נבלמה ברמה זהה. וכיום המדד מצוי על סיפה של רמת ההתנגדות. שימו לב לגרף המצורף ומשם נמשיך.

ת"א 90 - גרף חודשי
די פשוט עד כה. אם כך בואו נסבך. היכן מצויים אזורי הקנייה והמכירה בתוך הדשדוש. הטכניקה למציאת פשוטה. חלקו את הדשדוש לשניים בדיוק במרכז. אין צורך לדייק. עשו זאת לפי העין. ואז, חלקו כל חצי לרבעים בדיוק כפי שתראו בגרף הבא. הרבע התחתון הוא אזור הקנייה שלכם והרבע העליון הוא אזור המכירה. אם אתם מעוניינים להיות בצד שמקבל החלטות נמוכות וברמות סיכון שאפשר לשלוט עליהן, הרי שאת המניות הבאות שתקנו, עשוי זאת כאשר המדד יהיה ברבע התחתון של הדשדוש. במידה ויש פריצה מעלה התמונה תשתנה וקבלת ההחלטות תהיה שונה. רק זיכרו, לא כל מעבר של רמת התנגדות מהווה פריצה.

ת"א 90 - גרף חודשי
עכשיו בסטוק מאנקי: 15 אלף מניות, ניתוחים והמלצות בזמן אמת!
***הכותב הוא מנתח טכני, בורסה גרף מקבוצת Guideline